2016. dec. 8.

Nem rinya

Valahogy úgy, mint abban a Luis De Funes filmben, aminek nem jut eszembe a címe, de van egy jelenet, amikor rászól Luis De Funes a másik szereplőre, hogy "Maga meg ne grimaszoljon itt nekem", mire a másik "De főnök, ez nem grima, hanem majsz" :) Szóval ez most nem rinya, hanem csak úgy elmesélem, ha már sikerült egész nap egy szót sem szólnom róla senkinek.
Ma olyan fejfájással ébredtem, hogy majdnem csak a fal adta a másikat. Nem csak úgy migrén, vagy hasogató fejfájás, hanem az a bénító valami, amiről azt gondolná az ember, hogy na, bakker, most biztos épp agyvérzést vagy valami hasonlót kapok. Nem is tudtam magamhoz térni, leginkább megmozdulni sem nagyon. Azért nagy nehezen sikerült kivánszorognom az ágyból. Öltözés közben éreztem először, hogy ajjajj, ez több, mint fura, egy-két pillanatra jól elsötétült minden. Ijedtemben gyorsan összekaptam magam, hogy minél előbb fájdalomcsillapítóhoz jussak. Bevettem az utolsót a fiókból.
Hagytam egy kis időt neki, hogy hasson, de tudtam, hogy kevés lesz ez az egy, így öltözködtem, hogy akkor megyek a gyógyszertárba. Elintéztem a vásárlást, közben többször is jött ez a fura erősődő fejfájás és az egy-két pillanatig tartó elsötétülés. Itt már nem csak be voltam rezelve, de marha mérges is voltam, mert az jutott eszembe, hogy na, az ki van zárva, hogy itt bármi nagyon baj lesz ebből, mert biztos, hogy nem hagyom magam.
Megfőztem, felmostam, és indultam dolgozni. Volt az a faltól-falig közlekedek érzés a szűkebb folyosókon, volt többször is délután, hogy vagy a szívem vert össze-vissza, vagy a fejem fájt piszkosul. Nem adtam volna egy lyukas garast sem érte, hogy simán végigcsinálom a napot, pedig nagyon szilárdan elhatároztam még indulás előtt, hogy senki semmit nem fog észrevenni rajtam, még csak azt sem fogom megemlíteni, hogy fáj a fejem. Na, ez utóbbit azért megemlítettem, de semmi többet nem vettek észre rajtam.
Hazaérkezés után még egyszer elkapott ez a furcsaság, de leültem a telefonommal a kanapéra, és kicsit hagytam magam csak úgy lenni.
A fejem még fáj, de továbbra is fenntartom, hogy ennyi, semmi több nem lesz, mert nem hagyom. Még a fejfájást is ki fogom aludni.

4 megjegyzés:

  1. Elmúlt, kialudtad?a múltkor úgy lőttem ki magammal, hogy vizzel gyógyitottam a fejfájásomat - ittam 1,5 liter vizet, este kilent után... a fejfájásom el is múlt, viszont sűrűn jártam ki a mellékbe, azért nem tudtam aludni. Azért ez a filmszakadás az ijesztő dolog lehet

    VálaszTörlés
  2. Nekem egyszer volt ilyen, tutira valami agyi történés lehetett és bizony volt utózöngéje is, sokáig nem jutottak eszembe szavak stb... nagyon megijedtem én is és azonnal nem is mentem orvoshoz, mert épp nyaraltunk, de neked el kéne menni az tuti!

    VálaszTörlés
  3. Dius,menj el kerlek orvoshoz. Lehet, hogy valami komolyabb baj van, nem kell mindig kemenynek lenni.

    VálaszTörlés