2022. jan. 19.

A hét közepe

 Ma is úgy indult a reggel Rolinál, mint tegnap. Azzal a különbséggel, hogy még itthon voltunk, amikor megtörtént az első orrfújás, és amit követett is az orrvérzés. Szerencsére hamar elállt, és gyorsan meg is tanulta, hol és hogyan kell összenyomni az orrát, hogy hamarabb elálljon. Az világos volt, hogy az iskola offos így. Felhívtam a háziorvost is, aki legnagyobb döbbenetemre nem kezelte olyan lazán ezt a dolgot, mint gondoltam, mert azt simán rávágta, hogy nem, hétfőn még nem mehet suliba, majd csak szerdán, és csináljunk egy gyorstesztet otthon, hátha benyalta az omikront, mert az ő korosztályában jó sokan betegek. Küldött a felhőbe köptető receptet, ha szükség lenne rá, és ha nem javul péntekig semmit, akkor telefonáljak újra. 

Vettem délután tesztet, megcsináltuk, de negatív. Szerencsére. Pedig Erik már befenyitette, hogy ha pozitív, akkor aztán a közelébe sem mehet. 

Ezt leszámítva nem történt semmi, csak ment minden a maga útján. 

2 megjegyzés:

  1. Ádinak kb. háromszor volt ilyen esete, kétszer az iskolában, egyszer otthon. Az első nagyon durva volt a suliban, kb.úgy nézett ki a mosdó és a gyerek ruhája is, mintha gyilkosság történt volna. Nagyon megijedtek a tanárok, mértek mindjárt vérnyomást, nem kirívóan de eléggé magas volt 140-es. Szédült is, meg fájt is a feje, be is hoztam ide a kórházba, nem volt egyéb gond. Másik két alkalom is hasonló volt, ott nem volt magas a vérnyomás se más tünet. Aztán ahogy jött elmúlt, állítólag a kamaszkor hoz ilyet magával, hormonváltozások, növekedés stb. miatt. Érdemes vérnyomást mérni ilyenkor, meg nem árt egy vizsgálat, de emlékszem a kolléganőmnek a fia is hasonló tünetes volt, amikor ennyi idős volt. Remélem nálatok sincs másképp.

    VálaszTörlés
  2. Én is remélem, hogy csak életkori dolog. A vérnyomását azért nem árt figyelni, jó, hogy mondod, köszi.

    VálaszTörlés