2020. júl. 4.

De szeretnék

Mostanában elég sokszor jut eszembe, hogy úgy szeretnék szép lenni. Nem úgy, hogy bajom van magammal, és bármit is átszabatnék magamon, mert alap dolgokkal meg vagyok elégedve. Még a szemüvegemet is szeretem. Nyilván szívesen megszabadulnék attól a pár centitől, ami a derekam, csípőm tájékán lerakódott, de még annyira sosem zavart, hogy bármit tegyek ellene. Meg talán nem is nagyon kell, 38-asnál nincs nagyobb nadrágom, de inkább 36-os a méretem. 
De jó lenne úgy szépnek lenni, hogy tudjak sminkelni, és ne úgy, hogy csak egy órán keresztül mutat valamit, később szánalmas bohócnak tűnök csak. És jó lenne úgy is szépnek lenni, hogy legyen kellő magabiztosságom szoknyában, ruhában járni, és ne csak sportcipőt és farmert hordjak. 
Gondolom ezek tanulható dolgok, mert ugye léteznek is olyan helyek, ahol ezzel foglalkoznak. Megmondják mit kéne, hogy kéne, még akár a színeket is, hogy mi állna jól. (A héten olvastam Áginál , hogy létezik színtanácsadas) Ha nem sajnálnék ilyenre pénzt költeni, holnap mennék is. De marad az álmodozás, meg az óvatos próbálkozás, és lehet, hogy egyszer majd azt fogom írni, hogy képzeljétek, ma szép voltam. 

14 megjegyzés:

  1. Ha van ilyen álmod (mármint nem a szépség, mert az benned van, mert az vagy, hanem az, hogy előhozd, kihangsúlyozd), mégis csak ki kellene próbálnod egy ilyen tanácsadást. Kérhetnél ilyet karácsonyra, születésnapra. Hmm?

    VálaszTörlés
  2. Nem hiszek ebben a ma oly divatos szintanacsadasban. Sztem egy no osztonosen erzi, h mi az o stilusa, milyen tipusu es szinu ruhak allnak jol neki, erzi jol magat bennuk. Amugy a netrol lehet tajekozodni, magad is meg tudod allapitani a sajat tipusod a jellemzok alapjan (csak kutatni kell a szakmai cikkek utan), es akkor mar tudod, h ahhoz milyen szinek illenek. Csak nekem ez skatulyazasnak tunik. Sztem megfelelo kiegeszitokkel barmilyen szint lehet viselni. Igazabol csak ido es sok belefektetett energia kell ahhoz, h megtalald az uzletekben a sajat szettjeid. En sokszor honapok elteltevel talalok egy felsohoz szoknyat vagy fulbevalot.
    Osszessegeben meg a no belso kisugarzasa az, amitol vki szep es kulonleges. Vehet fel barmit, aki rendelkezik ilyennel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem pl nincs stílusom, se ösztönöm se belső női kisugárzásom. Sose volt, pedig 39 vagyok. Van ilyen is. Nekünk nem árt a segítség.

      Törlés
    2. Annamari,az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek.
      De pl nekem simán önbizalmam sincs elég egy csomó mindenhez, mert nem vagyok róla meggyőződve, hogy pl az a szín/fazon tényleg jól áll, vagy csak azt látom, amit látni akarok.

      Törlés
  3. Annyira jól megfogalmaztad. 39 vagyok, de eddig kb 3-szor éreztem magam szépnek az életben. És a stílusom se találom.

    VálaszTörlés
  4. Én örök dilemmában vagyyok szoknyáj terén, annyira szeretnék szoknyát vagy ruhát hordani, de nem találom azt a fazont, amiben jól érezném magamat. Bár most a rövidnadrág is nagyon divatos, és lehet belőle csinosakat is kapni.
    Én leginkább hosszú nadrágban és blúzban szoktam magam csinosnak érezni, csak ez a farmer-blúz szezon idén a karantén miatt kimaradt. :-( Szerintem farmerban is sportciőben is lehetsz csinos, annyi féle van már. szerintem egy csini farmer meg egy fehér tornacipő nagyon vagányul néz ki. És az még divatos is ráadásul :-)
    Színek terén most már bátrabb vagyok, és e tekintetben nem érdekel már, hogy mit gondolnak mások, ha a ruha fazonja tetszik és jól érzem magam benne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ilyesmi van nálam is..hogy szeretném hordani, se valahogy egyik sem olyan ami az igazi.

      Törlés
    2. Ez a lenyeg. Ha te jol erzed magad benne, az mar fel siker, mert az kulso szemnek is atjon. Azert a 4 fiu korulotted tud segiteni, h mi all jol, biztos kritikusak 😉.

      Törlés
  5. A színtanácsadás tényleg jó viszont, ha nem is teljesen, de nagyjából be tudod lőni magad. Olvass utána. Ha már azt be tudod kalibrálni, hogy hideg vagy meleg tónusú-e a bőröd sokkal előrébb vagy. Ha hideg, akkor nyár vagy tél lehetsz, ha meleg, akkor tavasz vagy ősz. Ezt utána tovább tudod finomítani, hogy felpróbálsz színeket. Otthon is ki lehet kísérletezni elég sok mindent ingyen.

    https://www.youtube.com/watch?v=aoLNU0rKiG4

    Itt pedig belinkelek egy videót, ami a nyárral kezdődik, de az összesről van videó:

    https://www.youtube.com/watch?v=TepQItygicU

    Másrészt magas vagy, vékony vagy, elég sokféle fazonú ruha jól állhat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magas? Dehogy..159 cm mindössze.
      Na ezt a típus dolgot megpróbálom belőni..
      Köszi a videókat is, megnézem őket.

      Törlés
    2. Jé, én a képekről mindig azt hittem, hogy magas vagy. :)

      Törlés
  6. Még egy videót küldök, ha nem haragszol. :)

    https://www.youtube.com/watch?v=Hqr_qwg0rik

    VálaszTörlés