2020. jún. 21.

Nahát..

Hát én most már azért tényleg ki vagyok akadva az időjárásra. Még ha azon túl is tudok lépni, hogy nekem mi lenne jó, akkor is elég nagy kicseszés ez azokkal, akik pl becsülettel otthon töltötték a karantén időszakot, végigtolták a digitális oktatás hónapjait meg a home office létet egy-két-három-négy gyerekkel, most meg, amikor már nagyjából minden teher lekerült, és lehetne kicsit kimozdulni, kikapcsolódni, akkor az időjárás fogja magát, és beint mindenkinek. Persze, hideg nincs, ha épp nem valami viharos szél közvetlen közelében vagy. Ha igen, akkor hideg is van, meg a szél is letépi a fejedet is akár. Látom én is, hogy sokan nyaralnak már, szedett-vedett meleg ruhákba burkolózva sétálnak, de nem esik igazán jól egy fagyi sem. 
Éledezne pedig a part, láttuk már a készülődést hetekkel ezelőtt, de most sokan inkább zárva vannak. Gondolom nem éri meg nyitva tartani egész nap úgy, hogy alig téved be valaki. 
Ha meg magamat nézem...hát..ma este teát csináltam magamnak, hogy valami kicsit átmelegítsen. Pedig nincs olyan, hogy ki sem mozdulunk a házból amiatt, hogy nincs jó idő, ma is voltunk sétálni nem csak a boglári parton, hanem Lellén is, de közvetlenül a Balaton partján szó szerint visszalökött a szél. Gyönyörű egyébként így is tó, a maga haragosan hullámzó módján, de túl közelről nem lehet megcsodálni. 


4 megjegyzés:

  1. Annyira nem vészes, huszonfok nem hideg. Mi ol állandóan a kertben játszunk a gyerekekkel, ha esik, a teraszon. Múlt héten volt pár 30 fokos nap, nem volt jó, mert 10-től már nem tudtak kint játszani, égetett a nap plusz meg lehetett főni. T3ny6, hogy nyaralni nem megyünk, szóval ez nekünk mindegy. Viszont borzasztó hogy kb elrohad a termés a sok esőben.

    VálaszTörlés
  2. Itt csak tizenfok van sajnos viharos széllel.
    Az biztos, hogy a kertekben már sok kárt okozott ez a rengeteg eső, hallom itt is sokaktól.

    VálaszTörlés
  3. Mi csütörtökön megyünk Füredre. Akkor sem lesz jó idő...
    Még a hűvös időt csak-csak el tudnám fogadni, mert akkor felöltözünk és tesszük a dolgunkat, de amikor délelőtt dögmeleg van, aztán hirtelen beborul és leszakad az ég, azt nem szeretem... így nem lehet elindulni sehová, hogy azon parázok, hogy mi van a semmi közepén kap el egy villámlós vihar.
    Ha a Balatonnál vagyunk, ott még a rossz idő is jobb, mert ott legalább kimozdulunk akkor is, de itthon csak sunnyadunk itthon. :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én most hétvégén rájöttem, az esőnél sokkal rosszabb a viharos szél. Nem kapsz levegőt tőle. Az égzengős vihar persze még ennél is rosszabb. De itt a Balatonnál is mindenki a jóidőért imádkozik, lassan csak célba ér már..drukkolok, hogy legalább eső és szél ne legyen. Érezzétek jól magatokat.

      Törlés