2020. jún. 7.

De jó volt

Hát ma aztán pont olyan idő volt itt, mint amit én szeretek. Annyira, hogy a nap is megfogta egy kicsit a karomat. És annyira, hogy a lábam majdnem térdig már benne volt a Balatonban. Az első pillanat sokkoló volt, mert azért hideg (főleg nekem), de alig pár pillanat múlva már kifejezetten kellemes volt. 
A Balaton továbbra is lenyűgöző, az a nyugalom és az a méltóságteljes nagyság, ahogy bármerre nézek, mindenhol a víz ezerféle színe tükröződik.. egyszerűen varázslatos. Órákig tudnék ülni, és nézni, és tízezer fényképét tudnék minden nap készíteni. 
Egyébként közülünk Roli volt olyan bevállalós, hogy már rendesen meg is mártózott a vízben, de rajta kívül is többen strandoltak már. Az én vesém biztos nem bírná ezt ki, nem is kockáztatom meg, de őszintén csodálom azokat, akik ilyen hőmérsékletű vízben is képesek eltölteni akármennyi időt is.
Ma még itt alszunk, és jelen pillanatban a Fradi meccset nézzük (és vezetünk, ahogy azt kell), holnap nem dolgozunk. Az ilyen hétfőket nagyon tudom szeretni. 


 

5 megjegyzés:

  1. Nekem a Balaton valahogy kimaradt. Gyermekkoromban mindig ott nyaraltunk, de aztán irtó drága lett, bezártak a céges üdülők is, és végülis 17 éve nem jártam arra.

    VálaszTörlés
  2. Hát, ha teheted, akkor legalább pár napra valamikor látogass el ide. Az árak a déli parton szerintem teljesen emberléptékűek, természetesen van mindenhol nagyon drága is, de egy öttagú család meg tud vacsorázni négyezer forintból is.Menüs ebéd van 1000 ft-ért is már. Alternatívaként pedig mindig ott van a Tesco, Aldi, Lidl, Spar, ahol ugyanolyan árakon tudsz vásárolni, mint bárhol máshol.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi kb lehető legmesszebb lakunk a Balatontól országon belül, és picik a gyerekek, nem utazunk ennyit egy nyaralás miatt. De pár év múlva lehet.

      Törlés
  3. Szerintem lehet találni normális árakkal dolgozó helyeket is. A gyerek meg a férjem 14,2 fokos vízben fürdött áprilisban :) Fakírok :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áprilisban? Az durva...Ebben egyetértünk, szerintem egyre többen dolgoznak normális árakkal.

      Törlés