2020. jún. 22.

27

Abban egészen biztos vagyok, hogy 1993 június 22-én nem volt sem szélvihar, sem eső, de még csak hosszú nadrágot sem jutott eszünkbe felvenni. Gyönyörű nyár nap volt, gyönyörű csillagfényes este. 
Hogy honnan tudom ezt ilyen biztosan? 27 évvel ezelőtt lett belőlünk egy pár. Már előtte is érzékeltük párszor, hogy van közöttünk valami érdekes szikra, valami, amitől kicsit talán többet kerestük egymás társaságát, mint ahogy az csak barátok között szokás volt. Most azt mondanák erre a jelenségre, hogy működött köztünk a kémia.  
Ez vezetett végül odáig, hogy azon a bizonyos 27 évvel ezelőtti nyári estén elcsattant közöttünk az A csók, ami aztán nagyjából mindent el is döntött a továbbiakra. 
Többet nem nagyon volt kétség, kérdés bennünk, egy pár lettünk, és kész. Nem voltak emlékezetes, romantikus randik, de olyan természetességgel simultunk bele egymás életébe, mintha mindig is erre készültünk volna. 
Izgalmas évtizedek vannak mögöttünk, elképesztő, hogy mi mindent csináltunk már végig együtt. Nem is tudom, vajon tényleg emlékszem e mindenre. 
Természetesen sok mindenben változtunk azóta, mindig igazodva az épp aktuális körülményekhez. 
A lényeg az, hogy a legfontosabb nem változik. Szeretjük egymást. 

7 megjegyzés:

  1. Gratulálok az évfordulóhoz és még sok-sok ilyen boldog, összesimult évet kívánok!

    VálaszTörlés
  2. 27 év?? Hű, nagyon fiatalok voltatok akkor! Nem semmi.

    VálaszTörlés
  3. Ezt mindig olyan jó olvasni :-)

    VálaszTörlés