2020. máj. 26.

Már biztos

..hogy Roli úgy hagyja ott az általános iskolát, hogy nem lesz ballagás. Valami olyat írt az osztályfőnök, hogy majd valamikor júniusban egy délelőtt lesz, amikor szigorúan maszkban, maximum fél órában lesz valami úgy, hogy csak az osztályfőnök és ők lehetnek ott. Roli nem akar menni ebben a formában, én meg nem fogom erőltetni, mert megértem, én sem akarnám ezt így. Egyébként sem kötődik senkihez sem már, ahogy látom, az osztálytársai zömétől is eltávolodott a táncpróbák során. Lehet, hogy történt akkoriban valami, és ezért is volt egy olyan nap is, amikor az egész táncolást is vissza akarta mondani, de simán lehet, hogy mostanában már jobban kilógott a sorból a maga kis furcsaságaival. Sosem fogom megtudni, ha történt is valami, mert ha eddig nem osztotta meg velem, akkor biztosan nem is tartozik rám. 
Egyetlen tanára van, akitől szeretne elbúcsúzni, és neki éppen ma ajándékot is választott, természetesen ezt meg fogjuk oldani, hogy megtehesse, mert ez viszont fontos neki. A sors furcsa fintora, hogy éppen Erik volt osztályfőnöke az illető, aki egyébként Eriknél is az egyetlen favorit volt az általános iskolában. Patrikot is tanította, így akkor most Rolival lezárjuk vele a családi angol tanítást. 
Szóval..ballagás nem lesz, ennek ellenére megrendeltem a ballagási szalagokat, hogy legalább emlékbe eltehesse ő is, mint ahogy a többieké is megvan. Azt még nem beszéltük meg, hogy mi lesz azon a napon, amikor hivatalosan lenne a ballagás, de remélem, hogy legalább az időjárás engedi majd, hogy valahol kiránduljunk egyet. 
Nekem szerintem nyomasztóbb ez, mint neki, mert ő nem érzi a veszteség részét, csak azt, hogy nem kell ünneplőben feszengeni, és végig állni mindenféle unalmas beszédeket. Egyébként kettőnk közül szerintem ő kezeli jobban. 
És íme... időközben elkészültek a tabló képek is. Komoly fiatalember lett a kiskirályfiból. 


9 megjegyzés:

  1. A szulinapodrol nem is irtal. Itt is boldog szuletesnapot kivanok!
    Hihetetlen, milyen nagyok mar a fiaid. Elorevetiti, h az enyeim is gyorsan meg fognak noni. Rolinak kitartast kivanok a gimis evekhez, o mar azt varja szerintem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Hát..nem éreztem most túl nagy jelentőségét a szülinapomnak.
      Igen, elképesztő gyorsasággal telik az idő, csak kapkodom a fejem. Roli nevében is köszi.

      Törlés
  2. Már általánosban is van tabló? Ez nekem új. Igaz, már rég voltam sulis, az fiaim meg még aprók.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk már akkor is volt tabló az általános iskolában, amikor én ballagtam. (28 éve) Lehet hogy nem mindenhol szokás..

      Törlés
  3. Hallod Dius, ezek a gyerkőcök baromira hasonlítanak egymásra, (jó tudom tesók :D :D )ha nem lenne közöttük pár év olyanok mint az ikrek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is úgy rájuk tudok csodálkozni. Félhomályban már volt, hogy összekevertem őket. 😁

      Törlés
  4. Nagyon fess fiatalember :-)
    Biztos megtaláljátok majd a módját, hogy méltóképpen búcsúzzatok el az általános iskolás évektől. Kár, hogy ilyen fura vége lett.

    VálaszTörlés
  5. Én nagyon sajnálom, hogy sok fiatal kimaradt a ballagásokból, az mégiscsak egy rituális lezárása életük egy szakaszának. Mindenképpen érdemes megünnepelni akár családon belül. Elengedni a kisfiút, aki az általánosban volt és útjára engedni a nagyfiút, aki középiskolába megy.

    VálaszTörlés