2020. máj. 30.

Itt van a hajóm is

Na jó, hát nyilván nem az enyém igazából, de akik régóta ismernek, azonnal tudták, melyik hajóra gondoltam. A Szigliget továbbra is a szívem csücske, bár még mindig olyan fura kettős érzés látni, hogy más a kapitány. Nem láttam őt ma, csak az egyenruháját, így egészen addig, amíg el nem indult, gondolhattam azt, hogy Miki bácsi van ott fent, és ő az, aki indulás előtt jelez a kürttel. Egészen addig működött is ez a varázslat, amit én teremtettem oda magamnak, amíg el nem indult a hajó. Mert ott rögtön a valósággal kellett szembenéznem, annyira más volt ez az indulás. Miki bácsinak volt egy jellegzetes stílusa, ahogy ezt a hajót kormányozta, kívülről, hozzá nem értőként is látszott, hogy nem csak ért hozzá, de szívvel-lélekkel viszi a hajót, és vele az utasokat mindenhová. 
Kevésbé fájt ez már, mint tavaly, amikor az első ilyen élményemnél a könnyeim is kibuggyantak. Erre jó az idő, ami nem áll meg, hogy elfogadtam, olyan többé már nem lesz, hogy ő lesz a kapitány. Majd igyekszem megbarátkozni is az új kapitánnyal (nem hiszem, hogy szó szerint), és talán az idén majd hajózunk is egyet vele. 
A város egyébként sokat szépült, az ismerős helyek is kicsit újak most, de ez jó dolog. 
Ahogy az is, hogy a Boglárka bisztróban megismernek, és régi ismerősként köszöntenek. 
Furcsa egyébként, hogy látszik, jelen van még a vírus helyzet, mert mindenhol vannak maszkos emberek, de a távolság tartás nem szembetűnő. Gondolom mire igazán nyár lesz, már a maszkos emberek is kevesebben lesznek. 
Jó idő az nagyon kevés ideig volt, leginkább délelőtt, meg kora délután, de nem nagyon érdekelt a szél sem, sétáltunk, voltunk a parton is, és a ház pakolás, takarítás is tök jól halad. 
Jó itt lenni. 



2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy ott vagytok és jól érzitek magatokat :) ! Még élvezzétek ki a holnapot, de már nem is olyan sok idő és újra mentek, akkor már nyaralni :) , az meg már kibírható :) ... (Talán magatoknak is takarítotok egy picit :) ...)

    VálaszTörlés
  2. De jó :-) Én azt mondom, a balatonnál minden időjárasában jó lenni. Még esőben is, mert akkor olyan haragosan félelmetes. Az elmúlt sok évben szinte minden arcával találkoztunk mi is. Érezzétek jól magatokat!
    ( Minket is ismerősként köszöntenek minden évben a megszokott helyeinken. Ez tényleg jó érzés. )

    VálaszTörlés