2020. márc. 11.

Új időszámítás

Ezt a mai napot is jól meg kell jegyeznünk szerintem. Úgy látszik, ezek a márciusok időről időre tudnak olyat produkálni, amitől minden más lesz. Szerintem ettől a naptól kezdve már nálunk sem lesz semmi sem ugyanolyan, mint eddig.
Nem gondolom, hogy rossz vagy épp felesleges döntést hoztak ma. Még akkor sem, ha egy csomó mindent elvesz tőlünk is ez a döntés, ez a vírus, ez a helyzet, ami alakul a világban. Rögtön a focimeccsek élvezetét már el is vesztettük. Ki tudja meddig.. Nagy valószínűséggel a tavaszi auschwitzi utunkat is le kell mondanunk. Egy hónap múlva mennénk. Nem hiszem, hogy addig túl leszünk ezen.
Azt nem gondolom, hogy félnünk kell a mindennapjainkban, de azt gondolom, addig, amíg lehetőségünk van arra, hogy megelőzzük a nagy bajt, meg kell ezt tennünk.
Minden másra úgyis az idő ad majd vàlaszt.

"Bezárnak a színházak, koncerttermek, mozik, csak az utazik, akinek muszáj. Úgy tűnik kénytelenek leszünk kicsit lelassulni. Meg kell tanulnunk újra arra figyelni, hogy a közösség jóléte előrébb való az egyén akaratánál. Jobban oda kell figyelnünk egymásra. Valószínűleg az önkéntes  (viszonylagos) egyszerűség és a lemondás erényét is többet kell gyakorolnunk. Így még az is lehet, hogy így több időnk lesz egymásra és saját magunkra is. Gondolatainkra, érzéseinkre.Talán nagyobban lesznek a csendek. Kevesebb lesz a szaladgálás, halkabbak a nevetések. Böjt van. Vigyázzunk egymásra.Tájékozódjunk, legyünk észnél, és egymás hergelése helyett inkább olvassunk."
Forrás: Ugron Zsolna író

2 megjegyzés:

  1. Egy tök jó cikkben olvastam, hogy ez az egész állítólag arra van, hogy elhúzzák a vírus terjedését és leszorítsák egy olyan ütemre, hogy olyan lassan fertőzzön csak, amekkora kapacitása a kórházaknak van. Mindez azért, mert oltóanyag híján itt kicsit jobban elhúzódik a kezelés, ezért más mint a többi influenza. És egyetértek, nem kell pánikolni.. és 19 emberről beszélünk itthon?

    VálaszTörlés