2020. febr. 26.

Kíváncsi vagyok

Nem szoktam ilyet csinálni, de ezt most muszáj volt kifotóznom, hogy meg tudjam mutatni. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.



5 megjegyzés:

  1. Hogy valaki nem vasal, attol nem lusta. Akkor se, ha neha etteremben eszik a csalad hetvegen vagy hideg vacsorat talal. Lusta, aki mindig gyors kajat talal es rendeli allandoan az etelt. De a kommentekbeli munka felvallrol vevese nem csak lustasag, hanem onmaguk es a munkaado becsapasa, a sajat munkajaban igenytelen. Aki a munkajaban ilyen, otthon is az.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ezt nem hiszem. Mostanában én is rendelek rendszeresen ebédet hét közben. Mert olcsóbb lett, mintha bemennék a boltba vásárolni (mert más is kerül a kosárba) aztán nyolc óra után még álljak neki főzni, majd utána elpakolni. Találtam egy nagyon klassz menüzős helyet, ahol háziasan főznek és egy adag sokszor kettőnknek is elég a gyerekkel. Ráadásul meg is esszük, nem marad semmi, nem dobunk ki semmi ételt, ami főzésnél előfordul,ha elszámolom magam. Kiszámoltam, olcsóbbra jöttem ki. A másik a munka.Van hogy az ember belefárad és nem fektet bele több energiát a minimumnál. Több oka is lehet. Ezer éve csinálja, nincs motiváció, nem kap új feladatokat akkor sem ha kéri és egy idő után feladja, úgy gondolja, ha a főnök is leszarja mit törje magát? Ha meg kap nem értékelik eléggé. Otthon pedig szárnyal, ezer dolgot megcsinál, pörög, új dolgokat talál ki stb. stb. Tudom miről beszélek,mert én is pont így vagyok vele.

      Törlés
    2. Rad pont nem mondanam a blogod alapjan h lusta lennel. Hisz rengeteg hazimunkat elvegzel, gondoskodsz a fiadrol, csinalod a kertet. Azt se hiszem el, h elhitetned magadrol, h kozepszeru vagy es ezert adjanak kevesebb munkat. Ertem amit irsz, de en teljesen mas tipusu emberekre ertettem a hozzaszolasomban irtakat.

      Törlés
    3. A munkahelyere úgy értettem, hogy próbálkoztam több munkát kérni nem is egyszer. De nem kaptam. És ezáltal eljutottam arra a fázisra, hogy nagyon sokszor pl. tologatok dolgokat, mert egyszerűen nem akarom, nincs kedvem, stb. megcsinálni. Aztán persze a végén készen lesz, de van olyan is, hogy kb. nem csinálok semmit csak imitálom. De erről hosszasan lehetne írni :)

      Törlés
  2. Mivel kifejezetten a "lusta asszonyról" volt szó az eredeti kérdés feltevésben, szerintem a bemásolt hozzászólások nem is értették, mire gondolhat a kérdező.
    Lusta asszonynak azt szokás nevezni, aki nem pattog állandóan a család körül, na pláne, ha még szalad is a lakás.
    Nos, szerintem ez max akkor igaz, ha tényleg bokáig áll a kupi és halmokban a szennyes, miközben a saját szórakozásra mindig van idő, legyen ez akár barátnőzés, akár sima TV nézés, olvasás.

    De úgy nagy általánosságban, ahol a családban viszonylag rendezett a környezet, van helyük a dolgoknak, van étel az asztalon, tiszta ruha a szekrényben (vagy a szárítón akár), ott semmiképpen nem lusta a háziasszony. Teljesen mindegy, hogy vasal-e avagy nem, az ételt hozatja-e, vagy sk főzi.
    És akkor sem lusta az asszony, hanem nagyon is szorgalmas, ha nem ő maga végzi a házimunka 90-110%-át, hanem MEGOSZTJÁK a feladatokat, és azokból jut mindenkinek, aki a családban él. Arányosan a képességeikhez.
    Diusnál pl. el tudnám képzelni, hogy a srácok maguk mossák a holmijukat és takarítsák a szobájukat, plusz még napi váltásban minden nap valaki más mosogatna el.
    Azért őt hoztam példának, mert a többiek blogját nem olvasom, az övét meg kb 10 éve :)
    És tudom, hogy folyton lelkiismeret furdalása van, hogy nem olyan jó anyuka meg háziasszony, mint amikor még otthon volt.
    De most már a gyerekek nagyok, és az egyáltalán nem baj, ha a fiúk is megismerkednek a mosógép, mosogatógép, stb. titkaival, netán egy egyszerűbb ételt összeütnek. Az utóbbival a lányokat is jól be lehet ám vonzani :D
    Sose felejtem el, amikor a fiam az aktuális barátnőnek akart villogni, és kért, írjam le ennek vagy annak az ételnek a receptjét, meg hogyan kell elkészíteni :)
    Mennyivel egyszerűbb dolga lett volna, ha van egy kis gyakorlata. Amit később megszerzett :)

    A munkahelyi lustaságra vonatkozóan: az nyilván az adott munkáltatótól is függ, mit lehet ellazsálni, és hogy érdemes-e?
    Multinál dolgozva: nem nagyon van ilyesmire lehetőség, van mindenféle eszköz a munkaintenzitás és minőség mérésére, amit legalábbis nálunk, napi szinten ellenőriznek is.

    VálaszTörlés