2020. febr. 19.

Erikről

Még múlt héten kezdődött, bár nem...sokkal előbb, hónapokkal ezelőtt már Erik orvosi kálváriája. Volt ugye a többszöri vérvétel, ahol rendszeresen rossz volt a két májfunkciós érték, és a bilirubin szintje is. A háziorvosunk ugyan eléggé meg volt győződve arról, hogy ez Gilbert kór, de azért őt sem hagyta nyugodni a gondolat, hogy járjunk ennek alaposan a végére, és zárnunk ki mindent, ami ennek kapcsán szóba jöhet. Így volt Erik hepatitis szűrésen (és a vérvételre már ismerősként köszöntik), majd múlt héten voltunk hepatológiai szakrendelésen is. A vérvétel eredménye jó lett, amilyennek lennie kellett.
A hepatológián egy nagyon kedves és nagyon fiatal doktornő volt, aki jó alaposan kikérdezett bennünket, megnézte az összes eddigi leletét, megvizsgálta. Neki is egyértelműen Gilbert kórnak túnik, de mindenféle családi halmozottság miatt itt is vettek tőle vért, megnézik, nincs e lisztérzékenysége, autoimmun hepatitisze, vagy bármi autoimmun betegsége. A doktornő kérte, hogy ha meglesz az ultrahang vizsgálat eredménye is, akkor azt beszkennelve, vagy telefonnal fotózva, küldjem el emailben, és érdeklódjek a vérvétel eredményéről. Ha minden negatív, akkor ez az a bizonyos kór, amivel nincs teendőnk, csak pár dologra oda kell figyelni majd.
Ma délután voltunk ultrahangon. Itt is egy nagyon szimpatikus fiatal orvossal találkoztunk, aki a vizsgálat előtt megkérdezte, miért vagyunk itt, Mindent jó alaposan megnézett, szerencsére nincs semmi szervi elváltozás, nincs epeköve, veseköve sem.
Nagyjából már nyugodt vagyok, bár még megvárom a vérvétel eredményét, mielőtt teljesen megnyugszom Remélem minél előbb megkapjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése