2020. febr. 3.

A helyzet ma

Köszönöm mindenkinek az aggódást, együttérzést.
Ma reggel a háziorvosnál kezdtem. Jó sokan voltak, gondoltam is magamban, hogy a legjobbkor sikerült ezt a követ növesztenem, amikor itt mindenki prüszköl, köhög, lázas...De mindegy is már, remélhetőleg nem hoztam magammal semmit haza.
A háziorvos a szokásos együttérzéssel hallgatta végig a hétvégi kálváriámat (neki is volt már ilyenben része), és már írta is a beutalót az urológiára rákanyarintva a bűvös "S" betűt, hogy azonnal fogadjanak. Kaptam még beutalót vizelet vizsgálatra, meg a szokásos jó tanácsokat a fájdalomcsillapító-görcsoldó adagolására (ne hagyja, hogy kiürüljön, szedni kell folyamatosan, hogy kibírja)
Az urológust többször láttam már a folyosón, és sosem szimpatizáltam vele. Ennek ellenére teljesen normális volt. Megvizsgált, megállapította, hogy "ez nem a miénk lesz", mert nem a legtipusosabb helyen fáj a derekam környékén. Aztán csinált egy ultrahangot, ahol a bal vesémben talált egy kisebb tágulatot, majd lentebb észlelt valami gyanúsat, de az már nem látszott jól, így kaptam egy röntgen beutalót is. A röntgen asszisztens már jelezte, hogy a kismedencémben lát ő is valami furcsát. A leletet kiadták úgy, hogy nem látszik semmi kőárnyék. Visszamentem az urológushoz a papírral, aki azzal fogadott, hogy közben már megnézte a felvételt, és ő is látja amit az asszisztens, úgyhogy az bizony ott egy kő. Ugyanazt a gyógyszerelést elmondta, amit a háziorvos is, plusz ő még adott egy lórúgas fájdalom csillapító kúpot is szükség esetére (el sem merem képzelni mire számíthatok még, ha mindketten ennyire ezt sulykolták). Ameddig a kő nem távozik, üvegbe kell pisilnem, mert a követ látni szeretné. Lehetőleg velem együtt jövő hétfőn.
Holnap még itthon leszek, de már szabin. Nem gazdaságos több napot betegállományban tölteni, mert utána a ledolgozott napjaim is sokkal kevesebbet érnek. Hülye rendszer, de ez van. A közvetlen főnököm jó fej, vele megbeszéltük, hogy ha bármi rosszabbra fordul, akkor hazajövök.
Egyébként pillanatnyilag jobb a helyzet, tényleg időzítve nyelem a gyógyszereket, a végén úgy járok, mehetek Erikkel együtt a májamat megnézetni.

2 megjegyzés:

  1. Ezek szerint a kismedencében van, jól értem? Pontosabban a hólyagban? Akkor már közel a kijárat :) :) Remélem, hamarosan megkönnyebbülsz. (Az is fáj, ha a hólyagból távozik???Én azt már simán megoldottam, ha ez biztat egy kicsit is.

    VálaszTörlés
  2. A kismedencében, nem a hólyagban. Négyszer volt eddig vesekövem, egy-két nap alatt túl voltam rajta mindig, nem tudom, hogy ez a mostani mitől ilyen ragaszkodó.

    VálaszTörlés