2020. jan. 11.

Jó kis szombat

Ezt a szombatot pont arra használtuk, amire egy szombat való. Együtt voltunk, egy közeli étteremben ebédeltünk. Most Roli közelgő szülinapja volt az apropó, de egyébként még tavaly év végén vetettem fel, hogy jó lenne az idén minden hónapban elmenni, és kipróbálni egyet-egyet a környékbeli éttermek közül. Igazából minden hónapban tudunk hozzá alkalmat is találni, mert mindig van valakinek névnapja, vagy születésnapja. A június, a november és a december olyan, amikor nincs senkinek ilyesmi, de júniusban Roli ballagása lesz, novemberben vagy decemberben pedig Erik szalagavatója. Arra a maradék egy hónapra neg majd kreálunk valami jó apropót.
Az étterem tetszett, finom volt minden, amit ettünk, és az adagok is pont jók voltak. Még lehet, hogy tudtunk volna enni valami desszertet utána, de azt most kihagytuk.

A desszert ideje csak késő délután jött el, mert itthon még nekiálltam rácsos linzert sütni.
Közben a mosógép még a szárítógép is tette a dolgát egész nap, így estére a szennyes tartó is kiürült. Ugyan a ruha hajtogatás most kicsit nehezen ment, mert előtte meg kellett küzdenem egy kisebb migrénnel, de végül az is megoldódott.

1 megjegyzés:

  1. Jók is az ilyen hétvégék, szerintem is tök szupi ez a havi egy éttermes ötlet, én is pont hasonlón gondolkoztam a szünet alatt, mert nem is tudtam volna megmondani, melyik éttermet válasszuk esetleg szilveszterre a közelben (voltak amiket nagyon ismertünk és olyan is ahol egyszer-kétszer voltunk, de valami újat akartunk). Ötletem lett volna mondjuk bent a fővárosban, nem is egy, de mindegyikre előre helyet kellett volna foglalni, így inkább nem is mentünk :) ...

    VálaszTörlés