2020. jan. 6.

Első hétfő

Állítólag ilyenkor, január első hétfőjén van az év legszomorúbb napja. Még szerencse, hogy ezt csak az előbb olvastam, mert különben lehet, hogy bűntudatom lett volna amiatt, hogy én nem éreztem ilyesmit. Főleg, hogy a cikkben még az is volt, hogy ilyenkor adják be a legtöbben a válást is. Na, ez meg végképp nem jutott eszembe.
Ehelyett én ma elkezdtem a 100boldog napom kihívást. Kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lesz ez száz napig.
Az idén is kitűzték magam elé az 50 könyv elolvasását, de annyit nehezítek magamnak, hogy szeretnék minden hónapban valami klasszikus könyvet is olvasni. Ehhez várnék tőletek ötleteket, hogy kicsit a nehezítésben mégi legyen valami kis könnyítés is.

3 megjegyzés:

  1. Nekem is rendszeresen rajta van a bakancslistámon, hogy több klasszikust kéne olvasnom. Az én listámon van Victor Hugo, Jókaitól több kötet, pl. a Lőcsei fehér asszonyt azóta szeretném elolvasni, mióta jártunk Lőcsén. De több olyan magyar klasszikus is, amit filmen már láttam még régen, pl. Mikszáth-Fekete város, de pl. rajta van a Svejk is, mióta jártunk abban a városban ahol Hasek írta a regényt, sőt abban a fogadóban ebédeltünk, ami a törzshelye volt. Szóval én ilyen alapokon szoktam klasszikusokat a váróslistámra lenni, de lassan haladok velük.
    A másik tervem mindig az szokott lenni, hogy több magyar (és/vagy kortárs) szerzőtől olvassak.

    VálaszTörlés
  2. Nincs könyv listám most, de tegnap lebeszéltem a kistacskót, aki dec.15.-én született és én a legkevésbé hangos kis szukára tartok igényt ( Gy-t meggyőzte Flóra:)) és megtaláltam egyeztettem a Horvátországi túrázós tengerpartos nyaralásunk helyét és idejét szóval nekem boldog hétfőm volt!

    VálaszTörlés
  3. Hogy elkapjam a lényeget, január 3. hétfője az év legszomorúbb napja hivatalosan (?), bár a cikket én is láttam tegnap.
    Könyvek: klasszikusok közül érdemes végignézni a középiskolai kötelező- és ajánlott listát, mi az ami akkor kimaradt és szívesen olvasnád. (amiket szerettem: Victor Hugo, Orwell, Mikszáth, Kosztolányi, Kafka, Brecht, Örkény, Szerb Antal, Márai, Marquez, Németh László, Stendhal - ezek jutnak eszembe). Kortárs ideszámít? Magyarok közül most Grecsóba szerettem bele, de Tóth Krisztinát, Dragomán Györgyöt és Szabó T. Annát is jó szívvel ajánlom. :-) (már csak ezekből összejön kb. az 50 könyv)

    VálaszTörlés