2019. nov. 20.

Nyílt nap

Ma nem dolgoztam. Rolival voltunk nyílt napon Erik iskolájában. Nem teljesen olyan volt, mint a helyi gimiben a múlt hónapban, itt most sokkal hangsúlyosabb volt a szakképzés bemutatása, kisebb szerep jutott a most még szakgimnázium, jövő szeptembertől technikum résznek.
Ettől függetlenül tetszett Rolinak, és azt mondta, az igazgató úr sokkal szimpatikusabb neki, mint a másik volt, és egyáltalán nem zavarja őt sem, hogy mivel ez egy egyházi fenntartású iskola, itt kötelező hittan órára járni, és vannak olyan napok, amikor misével kezdenek.
Erik példáján már tudjuk, hogy ez valóban kicsit sem zavaró, Erik életébe is nagyon szépen épült be, mondhatom azt is, hogy szeret a miséken részt venni.
Még van egy kis időnk eldönteni, hogy a jelentkezési lapra milyen sorrendet írjunk, és hagyni fogom Rolandot dönteni. Tényleg az a fontos, hogy jó szívvel, jó érzésekkel menjen majd az új iskolába. Végülis öt évet fog itt eltölteni, ott, azon a helyen lesz belőle felnőtt férfi.
Itthon nagy dolgok nem történtek, de legalább volt időm főzni is, meg mostam is két adagot.
A munkahelyi nyugalmat tegnap elkiabáltam...ma délután hívtak hogy holnapra bejelentkezett a könyvvizsgáló. Hát...nem repestem az örömtől, de remélem rendes lesz, és hamar túl leszünk ezen is.

3 megjegyzés:

  1. Nálunk is játszanak egyházi iskolák. Még csak ez után lesznek ott nyílt napok.
    Az enyémeket sem zavarná ez vonal, sőt szeretnek is hittanra járni.
    Csak azt nem tudom, hogy nem gáz-e ha családilag mi nem járunk vasárnaponként istentiszteletre,( nem azért mert nem szeretnénk, hanem mert egyszerűen így alakult, és nehezen tudnánk a napirendünkbe betenni...) nem lesz-e emiatt hátrányban a gyerek, esetleg már a felvételinél is. ( van olyan iskola, ahol tudom, hogy igen. nyilván oda nem is jelentkezünk. ) Nálatok hogy van ez?

    VálaszTörlés
  2. Nálunk ez fel sem merült. Nincs ilyen elvárás az iskola részéről sem, de még Erik osztályfőnöke sem hozta sosem szóba sem, pedig ő a rend egyik nővére. Nekünk is nehezen illeszkedne be a családi életünkbe egy ilyen heti kötelező mise, főleg, hogy igen gyakran előfordul, hogy Balázs vasárnap dolgozik.
    Ha ilyen elvárás lenne, az nekem sok lenne, és úgy érezném, olyan mértékben akarnak befolyásolni és beleszólni a családi életünkbe, amit nem tudok tolerálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk is sok lenne, és nem is tudnánk azonosulni a kötelezőséggel. ezért is érdekelt, hogy mennyire látod toleránsnak a rendszert. köszi.

      Törlés