2019. szept. 28.

Nem oké

Azt hiszem, lassan megint kicsit foglalkoznom kell magammal. Nem mintha nem most élném életem legönzőbb korszakát, amikor szemrebbenés nélkül megteszem, hogy nem csinálok semmit egész nap, amikor nem főzök, mert fáradt vagyok, amikor nem indítom el a mosást, mert lusta vagyok szétválogatni a ruhákat..de mégis van valami, amit nem jól csinálok.
Érzem már egy ideje, hogy valami nem az igazi. Nem tudom pontosan megfogalmazni sem, mert hülye, apró és banális jelek vannak csak, de azért annyira már nem aprók, hogy ne kelljen kicsit gondolkodóba esni miattuk. Persze, van, ami észre is venni rajtam, de mások még nem tulajdonítottak nagy jelentőséget ennek. És van, amit nagyon jól titkolok.
Ma viszont megint meglepett egy migrénes roham. Nagyjából két óra alatt lezajlott  a legrosszabb rész, Mégis, egész nap sakkban tartott valami furcsaság, amitől nem nagyon lehetett mást csinálni, mint feküdni, ücsörögni. Nagyjából fogalmam sem volt arról, milyen nap van, vagy milyen napszak, pedig még azt sem mondhatom, hogy nagyon sok gyógyszert vettem be.
Amúgy nagyon utálom az ilyesmit...nem akarok orvoshoz menni, leginkább oda járni nem szeretnék.

5 megjegyzés:

  1. Nekem eddig egyszer volt ilyen migrén félében részem, de az szörnyű volt, nagyjából ugyanígy éreztem mint te, azt sem tudtam pár órán keresztül milyen napszak van, szóval átérzem...
    A magunkkal kapcsolatos dolgok pedig nehezek és főleg munkásak, kívánom, hogy hamar le tudjad rendezni magadban!

    VálaszTörlés
  2. Ajánlom a sportot, sok minden bajt megold. Lehet ez csak heti három délután séta vagy lassú kocogás, de a rendszeresség az fontos. 2013-ban kezdtem, pont olyanokért amit írsz nem voltam összhangban magammal, nekem is volt migrénem, rossz közérzetem, szar alvásom, állandó feszültség, fáradtság. Nagyon nehezen ment kezdetben, de egyre jobb lett. Aztán ugye volt másfél év kihagyás sérülés miatt, na utána még nehezebben ment visszakapaszkodni, de végre már ott tartok ha nem megyek futni, akkor minden bajom van. Hidd el, hozzá lehet szokni és mindig lehet rá időt szakítani, még ha baromi nehéz is, akár csak 10 percet. DE cserébe jobban alszom, kevésbé vagyok fáradt, ha gondjaim vannak futás után tuti nem látom akkora problémának vagy találok rá megoldást, utána nem elfáradok, hanem ezerrel pörgök itthon, mindent megcsinálok amihez előtte nem volt kedvem. Szóval tényleg sok mindenre jó. Ne menj orvoshoz, változtass a szokásaidon én ezt javaslom. A többi jön magától. Ja és 21 nap, csak ennyi kell (állítólag) hogy átállj. Hajrá Dius!!!!

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom Kovtama-hoz :-) Remélem megtalálod az utad.

    VálaszTörlés
  4. A migrenemen nekem is csak a sport segit, semmi mas.

    VálaszTörlés
  5. Tami, köszönöm. Gondolkodom rajta ..bár tudom.."tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld"
    Köszönöm lányok mindenkinek, tök jó, hogy értitek mire gondolok. 😘

    VálaszTörlés