2019. szept. 2.

Kezdődik

Nagyjából eseménytelenül elkezdődött a tanév. Erik reggel "pacekba vágta magát", ahogy az osztályfőnöke írta a facebookos csoportban, és reggel nyolckor ott ült az osztálytársaival együtt a templom első padjaiban. Önként ültek oda, ezzel máris végtelenül büszkévé tették az osztályfőnöküket. Tizenhét-tizennyolc éves kamaszokról beszélünk, mégis...még nekem is megható, hogy már az első nap reggelén az is motiválta őket, hogy J.nővér örüljön nekik.
Rolinàl nem voltak ilyenek, ott a szokásos módon ledarálták a szokásos tudnivalókat, kiosztották a tankönyveket, és kész. Van órarend mindenkinek, de nem végleges még. Ez is tök megszokott.
Az nem megszokott, hogy egyetlen tankönyv sincs becsomagolva, és a füzetek is szanaszét vannak. Majd mindenki visz egyet, ami kell neki. Ez a hét ilyen lesz. Hol van már az az idő, amikor a ceruzákba lelkesen beleírtam a monogramjukat?
A munka kb ugyanennyire volt eseménytelen. Ott folytattuk, ahol abbamaradt minden. De ez is megszokott.
Estére megérkezett az ősz is, itt épp hatalmas szélvihar tombol. Szerintem holnap reggel nálam már biztos előkerül a pulcsi is.

2 megjegyzés:

  1. Nekik már nem is kell beleírni a ceruzájukba a monogramot, én is ezt a kort várom. :D

    VálaszTörlés
  2. Én csak elsőbe írtam bele a monogramokat és csomagoláson túl vagyunk, viszont a külön órákról szokás szerint alig van infó...

    VálaszTörlés