2019. aug. 31.

Megjöttünk

Itthon vagyunk. Minden a helyére pakolva, mindenki elfogalta újra a saját kis birodalmát. Jó itthon lenni, és még most, három évvel azután, hogy beköltöztünk ide is képes vagyok rácsodálkozni a saját lakásunkra. Minden ilyen hazaérkezés után az első fürdőszobába lépésemkor rácsodálkozom, hogy aztaa, mekkora kád. :)
Igyekszem csak a pozitív dolgokra koncentrálni, és nem búslakodni azon, hogy holnaputántól megint majd az iskolák akarják uralni az életünket, beosztani az időnket. Ahogy öregszem, és ahogy egyre több tapasztalatom van ezzel kapcsolatban (inkább ez utóbbi az igaz, mert öreg azért nem vagyok még), mindig csak erősödik bennem az érzés, hogy ez az egész nem jól van. Túl nagy jelentőséget tulajdonítunk mindennek, amit osztályoznak, túl hangsúlyosan kezeljük a bizonyítványokat, túl fontosnak gondoljuk az osztályfőnök és az iskolaigazgató véleményét, pedig az élet bőven azon túl kezdődik csak, ahol már ők nincsenek jelen. Persze, simán lehet, hogy én gondolom rosszul, és igenis azok a gyerekek fognak jól boldogulni, és lesz jó életük, akiket kemény pedagógusok és következetes szülők terelgetnek a jobbnál jobb iskolák padjaiban, de erre majd az élet egyszer választ ad. (és megígérem, hogy ha így lesz, és az én laza hozzáállásom miatt szenvednek hátrányt a gyerekeim, hát majd akkor valahogy kárpótolom őket)

Az biztos, hogy nekem az rengeteget jelent, hogy a gyerekeim magabizosan elboldogulnak egy idegen városban is akár egyedül is, lehet bennük bízni, és lehet rájuk számítani bármikor, bármiben.
Egy csomó minden felbecsülhetetlen, amit nap mint nap átéltünk együtt. Remélem, hogy még sok ilyen élményünk lesz közösen.

Ezt a fotót muszáj megmutatnom, mert ez tegnap este úgy készült, hogy Rolit megkértem, miközben hazafelé indultunk a kikötőből (ő gördeszkával másik úton ment,mint mi gyalog), hogy a Palettánál fotózza már le a bejáratot, mert messziről olyan hangulatosnak tűnt.


Imádom a fotóit. Minden ott van a képen, aminek lennie kell. És olyan, amitől azonnal oda akarok menni, és ott akarok lenni, meg akarom tapasztalni ezt a hangulatot élőben.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó amit írtál, hisz Nálatok már van példa is!!!Össze szokott boldog család vagytok!! A fotókat nézve én így látom.

    VálaszTörlés
  2. https://wmn.hu/wmn-suli/51324-futtyre-indithato-fegyelmezett-szolgahadat-kepezunk--exkluziv-interju-vekerdy-tamassal-es-fiaval-daniellel


    Ez rímel arra amit írsz

    VálaszTörlés