2019. aug. 21.

Ilyen még nem volt

Tulajdonképpen Erik kívánságával kezdődött minden. Mert ugye ő előállt ezzel a névnapot a Balatonon ünneplők dologgal.
Azzal folytatódott, hogy elkészült a beosztás, meg az ünnepi munkarend, és rájöttünk, hogy az idén mindketten négynapos ünnepet tartunk, mert péntek estétől szabadok leszünk, mint a madár.
Be is kúszott a gondolat a fejünkbe, hogy akkor de jó lenne Erik kívánságát úgy teljesíteni, hogy legalább egy éjszakát ott alszunk a házban Bogláron.
A gondolatot tett követte, és megkérdeztem, nagyjából az esélytelenek nyugalmával, hogy egészen véletlenül nem történt e az meg, hogy pont ebben a négy napban van ott egy szabad éjszaka.
Nemsokára meg is érkezett a válasz, ami ugyan első pillanatban lehangolt, mert ez az időszak már másé volt, de rögtön fel is villanyozott, mert a következő mondatban már kínálták is a pótmegoldást. Hosszabb időre, mint az egy éjszaka, vagy akár a négy nap. Konkrétan a teljes utolsó nyári hétre.
Igényelt nem kevés szervezést, kuncsorgást, de végül mindketten el tudtuk intézni a kollégákkal, hogy mehessünk. (Nekem ugyan kell majd onnan is dolgoznom valamennyit, de üsse kavics...)
Már csak ki kellett bírni, hogy igazi meglepetés legyen...Patrik tudta, mert neki úgy kellett intézni a munkát, de a két kicsi semmit sem sejtett. Vasárnap majdnem lebuktunk, amikor a facebookról kiderült, hogy Lelkén vagyunk már...de szerencsére időben visszatörölték az árulkodó kommentet.
Aztán ma....Erik névnapi ajándékként kapott tőlünk egy képeslapot. Benne a kinyomtatott Viber beszélgetéssel. Úgy adtuk oda, hogy ez az ajándék mindent felülmúl...el sem tudta képzelni mi ez. Zavartan bontotta borítékot, nézte a képeslapot, aztán széthajtogatta a két lapot, és olvasni kezdte. Ahogy haladt az olvasásban, úgy lett egyre szélesebb a mosoly az arcán, és aztán úgy is maradt.
Roli is hatalmas vigyorral értesült róla, hogy még egyszer nyaralunk.
Hihetetlen, de tényleg... vasárnaptól újra a Balatonon leszünk, és csak augusztus utolsó napján (vagy szeptember első napján) jövünk haza. Az tudjátok mit jelent? Már csak három nap...

7 megjegyzés:

  1. Indulhat a visszaszámolás ismét és most nagyon rövid lesz. :-) Szép második nyaralást kívánok! :-)

    VálaszTörlés
  2. De jó volt ezt olvasni! Jó utónyaralást! :D

    VálaszTörlés
  3. Szuper, szuper és nagyon jóóóó :) ! Ez az utónyaralás csakis remek lehet :) !!!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, hogy velünk örültök. 😊

    VálaszTörlés