2019. jún. 23.

Vasárnap

Rendesen összezavartam a saját bioritmusomat azzal, hogy pénteken itthon voltam, aztán szombaton meg dolgoztam. Így már tegnap is voltak azzal gondjaim, hogy milyen nap is van, de ma aztán végképp elvesztettem a fonalat. Egyfolytában szombat érzésem volt, sehogy sem tudtam magamban helyre tenni, hogy ez a nap bizony vasárnap.
Ráadásul a tegnap esti viharnak köszönhetően ma reggel egy jó kis fejfájással ébredtem. Még vissza is feküdtem, abban reménykedve, hogy sikerül elmulasztanom. Hát..nem jött be, mert ugyan még aludtam egy kicsit, de aztán úgy ébredtem, hogy nem csak a fejem fájt, hanem már a nyakam is. És ez szépen ki is tartott egész nap.
Ebédet a Burger King "főzött" nekünk, ami duplán is jó volt, mert nem csak főzni nem kellett, de még mosogatni sem. A világ lustájának érzem magam, de újabban a főzés gondolatától a hideg is ráz. Amúgy sem volt sohasem a szívem csücske, de most meg aztán. Hallgatom is eleget a fiúktól, akiknek ezek szerint hiányzik a főztöm . (Pedig amúgy köztudott az is, hogy nem főzök jól)
Délután kénytelen voltam elindítani a szárítót, mert fél órával teregetés után már megint esett az eső. Pedig előtte úgy tűnt, hogy már vége az esőnek ..
Végre rendet raktam a spájzban,és végre megtaláltam, mi az, amitől megint megjelentek a molyok..hát persze, hogy volt ott egy zacskó alján dió. 
Holnap el ne felejtsem, hogy hétfő lesz. 

6 megjegyzés:

  1. Szerintem finom lehet a főztöd, ha hiányzik a fiúknak :) , de ennyi munka mellett engem is rázna a hideg a gondolatától is :) ...
    Én is szenvedek a moyoktól, nemrég nálam is megjelentek és ugyan nagyjából végignéztem a spájzot, és megállapítottam, hogy fogalmam sincs mire jönnek - utána is olvastam, még a boltból egy liszttel is haza lehet őket hozni sajnos - de most a dió szöget ütött a fejembe, lehet, hogy nálam is van valahol egy kis maradék elbújva...

    VálaszTörlés
  2. Kedves Dius! Nem szívesen osztok tanácsokat, de lehet, hasznát veszed:-) Én is utálok főzni, Így bevezettem, hogy némelyik kajából hatalmas adagokat csinálok,- ha már főzni kell. Aztán mehet a fagyasztóba, ha szabadnapot akarok, csak előveszem előző este. Az elengedhetetlen számomra, hogy mindig legyen zsírban lerakva sűlt hús, több adag is. Egész disznócombot sütök hatalmas lábosban sütőben, azt kiadagolom, Jó lesz elővenni főzelék mellé, zöldborsós, lecs
    ós szeletnek, vagy fritőzben mirelit krumpli, ill. rizs mellé akár hideg vacsira kenyér, papr. paradicsom. Folytatom, de most jöttek hozzánk. Pörkölt, ugyanígy, noklival, kenyérrel tarhonyával, vagy főzelékre, v.gulyáslevesnek. Töltött káposzta, töltött paprika ugyanolyan jó felengedés után. Az első kettő alap, hogy mindig van több dobozzal a fagyasztóban. Tudom, négy pasi nagy étkű, nagy műa. dobozok, hatalmas lábos kell:-) Az egész comb nekem kisebb lángon kb. 4 órát süldögél, alufóliával beborítva, egyszer kiveszem, megfordítom, ha kell ketté vágom, jobban átsül. Mirelit zöldborsó, tök, fejtett bab, sóska, spenót, zöldbab mindig van a fagyasztóban, pillanatok alatt van belőle főzelék, leves, ja, vegyes, apró leves zöldség is fagyasztott, salátának majonézzel is klassz. A mireliteknek nem megy el a vitamintartalma, mint a konzervnek. Kockára vágott disznóhús ragu levesnek, oldalas, csibecombok, mellek rendszerezve szintén mennek a fagyasztóba. Nekem a férjem imád nagybevásárolni, én rendszerezek, elkészítem a nagy adagokat, van, két hétig sem kell pár percnél tovább állnom a tűzhely mellett Ja és mirelit gombóc, túrós, szilvás is isteni, én sem tudnék olyat:-) ügyeskedj, és szuper nyarat nektek! Tudod. egy nap boszorkánykonyha, 3 hét lazaság. És nem büntetendő a kaja rendelés sem!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, ezt nagyon jól összeszedted, egyetértek veled!
      Hatalmas teher ennyiszer főzni, előtte bevásárolni, utána mosogatni...
      Szerintem magadnak csinálsz rosszat ha modernkori hamupipőke vagy. Ennél szìnesebb, izgalmasabb, szebb az élet.
      Ne töltsd állandóan házimunkával!

      Törlés
    2. Éva, köszönöm szépen az ötleteket, még sokszor el fogom olvasni szerintem, mert biztos, hogy hasznát fogom venni. Valószínűleg ott rontom el, hogy nem gondolkozom ilyen téren csak mindig az adott napra.

      Törlés
  3. Dius szerintem kezd próbának a hatalmas egész comb lesütését, tűzhelyen meg rotyoghat a pörkölt 4-5 kg. húsból. Aznap vacsira meg másnap mindenki azt eszik ebből, amit kíván. A fagyasztóba berakott dobozok teteje alá kilógva cetlire írd rá, mi van benne. Jó ügyeskedést! Még annyit, hogy én mindig előre fejben elgondolom, a heti menüt, nem kell reggel agyalnom, mit is főzzek, naponta fél, egy óránál többet sosem töltök a konyhában. Puszi!

    VálaszTörlés
  4. Jaj, még annyit, pörköltnél nehogy az lebegjen a szemed előtt, hogy uh, két kg. hagyma pucolás, könnyezés, á, fagyasztott apróra vágott hagyma zutty az olvasztott zsírba, rá 5-6 zöldpaprika szelve, meg paradicsom, só, utána a felkockázott husi, ha szaftot eresztett jó sok pirospaprika, filmnézés, olvasás közben néha megkeverni:-) Jó étvágyat!

    VálaszTörlés