2019. ápr. 7.

Mi vagyunk

Nem nagyon van téma mostanában, amiről tudnék írni. Mindenki teszi a maga dolgát, ki-ki a saját vérmérséklete, szorgalma és affinitásai szerint.
Van köztünk olyan, aki épp csak egy alap minimum szintet ad ki magából (Roli), de látszik már, hogy elindult az a folyamat, amitől majd nemsokára elkezd a belül tartogatott energia felszínre törni. Még eltart majd egy kis ideig, mire mindezt jól tudja majd ő is hasznosítani, de időnk, mint a tenger.
Van köztünk olyan is, aki épp a felnőttkor küszöbén ácsorog (Erik), és most épp úgy tűnik, hogy beérett nála minden, amit valaha beszélgettünk, komoly fiatalember lett belőle. Nem tudom hol lesz a végállomás nàla, de jó nézni is az utat, amit jàr.
Van köztünk olyan is, aki céltudatosan teszi a dolgát (Patrik), de nem teljes erőbedobással teszi ezt. Nézelődik, tapasztalatokat gyűjt, informàlódik. Továbbra is szivacsként szippant magába mindent, de már rég nem az a naiv, gyermeklelkű fiú, akinek ő indult valamikor. Hatàrozott, öntudatos, magabiztos. Van benne cinizmus, ugyanakkor nagy hajlandóság van benne mások segítésére. Nem feltétlenül tettekkel, bár az sem áll távol tőle egyáltalán, hanem akár egy-két jól megfogalmazott mondattal. Még mindig él sem tudom képzelni, hogy végül mi lesz majd belőle, de abban biztos vagyok, hogy minden pont úgy lesz, ahogy eltervezi.
Van köztünk olyan is, aki dupla fronton is teljes erőbedobással áll helyt (Balázs), pedig mostanában sokat vettek el a megszokott lendületéből és motivációjából. Ettől függetlenül sem adja sohasem lejjebb a tökéletestől. Nagyon drukkolok neki, hogy a nemsokára következő időszakban még majd önmagát is sikerüljön meglepni. Megtett érte mindent, és én őszintén hiszem, hogy meg is fog történni.
És van köztünk olyan is, aki csendes szemlêlőként, szorgalmas tanonckênt a kispadon vàrakozik. (Én) Néha nem hiszem el, hogy bármikor is meg fog történni, hogy felàllhatok a kispadról, és becserélnek, máskor meg azt gondolom, én vagyok a tökéletes csereember. Nem én vagyok a legstabilabb ember most a családunkban, nagyjából minden téren a többiek mögött kullogok. Mondanám, hogy fülfàjásban én vagyok a legjobb, de itt Erikkel fej-fej mellett haladunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése