2019. ápr. 25.

Megint többen

Mától megint nőtt itthon a létszám. Rögtön kettővel. Na nem születtek ikreink egy nap alatt (bàr nem mondom, jó buli lenne az is), de ma beköltözött hozzánk két Nagysándor papagáj is.
Már egy ideje készültünk rá, mindenképpen szerettünk volna kézzel nevelt papagájokat, mert Rolinak hatalmas csalódást jelentett a két nimfa, akik bármennyi időt töltöttek is már nálunk, és bármit próbáltunk is velük, semmi szín alatt nem voltak hajlandók semmire. Ki lehet mondani, hogy igazi kis szemétládák, mert még akkor is fújnak, és hátrálnak, amikor valami finom falattal kedveskedünk nekik.
Eltartott egy darabig, mire Balázs talált kézzel nevelt papagájokat, de sikerült. Aztán úgy tűnt, csalódás lesz ebből is, mert ugyan szorgosan küldték a fotókat a cseperedő papagájainkról, alig két héttel ezelőtt kiderült, hogy nem lesz mégsem kettő, hanem csak egy, mert mégsem fiú egyik sem (párt akartunk, mert magányosan nem jó nekik). Aztán kaptunk videót a kézszelíd madárról, ami már gyanús volt kicsit, mert nem tűnt túl kezesnek az a madár.
Végül múlt héten látott Balázs egy hirdetést valakitől, akinek nagyon sok, nagyon szép, és valóban szelíd papagáj van. Felhívta, beszéltek, megbeszélték mikor megyünk megnézni őket.
Ez volt a mai nap. Már hét elején tudtuk, hogy ma el is hozhatjuk őket.
Roli ünnepnapként tekintett erre a napra. A hely, ahol voltunk, leírhatatlan..én még soha életemben nem láttam ilyet, hogy egy ház udvarán ennyiféle papagàj legyen, meg pàvák, emuk, különböző különleges aprójószágok, meg kecskék...és minden állatot olyan szeretettel kezelnek, hogy az valami fantasztikus.
A két "sanyika" hihetetlen, hogy mennyire szelíd madár, kanállal esznek, meg kézből. Eriket is teljesen elvarázsoltàk a látottak, és a két új családtag is. Ez is hatalmas élmény nekünk, hogy belőle ilyen érzéseket váltottak ki.
Neve még csak a fiúnak van, ő Teofil, vagyis Teó...a lány lehet, hogy Kleo lesz, de szóba került a Ribizli is.
Képeket is mutatok majd róluk.
És jelentem: a medencébe simán beugrottam, ma még kicsit döcögős volt a tempó, de lesz ez jobb is.

1 megjegyzés:

  1. Remélem, tényleg sok örömetek lesz a nagysándorokban :)
    A nimfákkal mi lett?

    A mélyvízhez külön gratulálok, meglátod, minden rendben lesz :)

    VálaszTörlés