2019. márc. 9.

Meccsnap

Ez a március rendesen ki lesz maxolva meccsre járás szempontjából, de ez így nekünk nagyon jó. Az idegenbeli meccsekre mindig alig van jegy, és nekünk is csak az a szerencsénk, hogy bérletesként értesítést kapunk arról, hogy mikor kezdődik a jegyértékesítés. De ezúttal is mellettünk volt a szerencse, meg az a mázli, hogy. Balázs olyan hatalmas rutinnal kezeli azt a felületet, ahol meg lehet venni. Na meg persze az sem utolsó szempont, hogy bárhol van is, mindig, minden pillanatban rendelkezik internet eléréssel. A mai, MTK elleni meccsre körülbelül másfél perc alatt fogytak el a jegyek, a tábor közepébe sikerült azért megvenni ennyi idő alatt. Azzal tisztában vagyunk, hogy az elvárás ilyenkor, hogy mindenki végigszurkolja a teljes 90 percet. Már csak azért is, amit fentebb írtam. Nagyon sokak kényszerülnek a tv elé ilyenkor...aki ott van, attól az a minimum, hogy nem szotyizik, nem csak a gólnál örül.
Ez mindig ad valami pluszt a meccsre hangolódáshoz is már.
Ezt a mai meccset is sikerült megnyernünk, és pont úgy végig énekeltük, tapsoltuk, ugráltuk, ahogy azt kell egy fradistának. Azt nem mondom, hogy ezt a tempót minden hétvégén bírnám, mert nem vagyok benne biztos, de most jólesett. Még a meccs előtti várakozás közben volt bennem némi bizonytalanság, hogy jól tettem e, hogy a vêkonyabb kabátomat vettem fel, de nem kellett megbánnom, nem faztam egy percet sem.
Természetesen elkészült a szokásos családi szelfi is.

Sajnos annak ellenére sem felhőtlen hangulatban jöttünk haza, hogy 3:1-re győztünk, mert még a hazaúton történt egy kis incidens...rengetegen voltunk a villamosmegállóban, és mi úgy értünk oda, hogy már bent állt a villamos, álltak rajta nagyjából úgy, mint a heringek. Már épp megnyugodtam, hogy mi majd csak a következővel megyünk, amikor azt láttam, hogy Balázs, Erik, Roli, apósom és a sógorom is felszálltak. Ott álltam egy olyan ajtó előtt, ahová látszólag már egy gombostű sem fért volna be, ráadásul ezzel a helyzettel az egyik rémálmom vált valóra. Mivel a többiek nem is láthattak már engem meg Patrikot, egy tizedmasodperc alatt kellett döntést hoznom, nagy levegőt venni, és menni...azt hiszem löktem két emberen, hogy beférjünk, és épp csak meg tudtam állni. Végig attól rettegtem, hogy menet közben ki fog nyílni az ajtó, és ki fogok esni. Ezen a rettegésen valamennyit enyhített, hogy azt a pár megállónyi utat végigénekeltük. Aztán ezen az egészen jól összevesztünk, mert én közöltem, hogy ez nem volt jó döntés, alig fértünk fel, Balázs meg nem így gondolta. Mondjuk utólag már nem mondanék semmit, mert végül is túléltem, és se össze nem nyomtak, se ki nem estem, és nem ért ennyit az egész, hogy egy győztes meccs után a komplett hazautat nagy némasàgban tettük meg.

2 megjegyzés:

  1. De miért nem vártad meg a következő villamost?

    Ami azt illeti, ez jó lecke is lett volna a többieknek, hogy máskor ne legyenek ennyire figyelmetlenek, mert az a minimum, hogy amikor ilyen tömegnyomor van, akkor a fizikailag legkisebbre (rád, pláne, hogy azért úgy igazán még nem is gyógyultál meg, az oldaladra gondolok) fokozottan odafigyelnek a nagyfiúk. OK, hogy Patrik veled volt, ez pont az ő figyelmességét mutatja.
    Volt részem hasonló szituációban (nem meccs, hanem aug. 20-i tűzijáték, 10 éves gyerekkel), tudom, milyen rémes tud lenni a tolakodó tömeg és mennyire nincsenek egymásra tekintettel. Annak idején nagymama korú nők hisztiztek azon, hogy a 10 éves gyerekem kezét nem voltam hajlandó elengedni és felhúztam magam után a villamosra. Mondták, hagyjam lent, majd hazamegy egyedül. Hát ja, 10 éves, este 10 körül, sötétben, Pestről Érdre...Soha többet nem voltam hajlandó felszállni hasonló esetben tömegközlekedési eszközre (úgy értem, ha velem volt a kisfiam).
    (nekünk akkor el kellett érnünk az utolsó buszt Érdre, azért nem vártam a következő szerelvényre)

    VálaszTörlés
  2. Egyszer én is jártam így, én Marcival voltam babakocsival, a többiek meg szaladtak át a zebrán a villamoshoz. Máté és Feri felpattantak a villamosra, Milán pedig véletlenül majdnem az ellenkező irányba szállt fel. Mire onnan levadásztam, addigra elment az a vili, amin Feriék voltak. Persze visszajöttek, vagy utánuk mentünk?, már nem tudom, és nem is volt semmi, mégis rosszul esett, hogy otthagyott 2 gyerekkel meg egy babakocsival. Milánban nagyon megmaradt egyébként, ő szokta még most is emlegetni olykor-olykor.

    VálaszTörlés