2019. márc. 28.

Így jártam

Már tegnap este éreztem, hogy megint kezdődik a fülemmel az a halló járat mizéria. Van itthon fülcsepp, és mondták is legutóbb, hogy ha érzem, hogy viszket, fájdogál, akkor nyugodtan kezdjem el használni.
Aztán délelőtt úgy gondoltam, mégis jobban tennêm, ha megnézetném orvossal is, holnap nem lesz rendelés, aztán még hétvége jön, nehogy megint úgy járjak, hogy belebolondoluk a fájdalomba.
Azt gondoltam, sima ügy lesz, öt perc alatt végzek. Hát csak gondoltam, mert az orvos fapofával közölte velem az asztala mellől kikiabálva, hogy nem fogad, mert nincs időpontom, és tele vannak. Mondtam, hogy de fáj a fülem, de kb mintha a falnak mondtam volna, csak kitartott amellett, hogy ő bizony engem itt ma nem lát el. Nem is tudtam hirtelen jól lereagàlni, mert nagyon fél sem fogtam. Nem is tértem még most sem napirendre afölött, hogy egy orvos, aki letette a maga hippokráteszi esküjét, hogy tudja ezt megtenni...Rosszul esett, mert havi soktízezret vonnak le egészségügyi járulék címén, és ilyenkor mindig kidobott pénznek érzem.
Hazajöttem, csöpögtettem a fülcseppből, és azóta is reménykedem benne, hogy nem lesz rosszabb ennél, mert időpontom továbbra sincs...bár lehet, hogy minden napra be kéne jelentkeznem, hátha valamikor fájni fog...
Mondanám, hogy nevetséges ez az egész, de sajnos nem lehet rajta nevetni.

6 megjegyzés:

  1. Tuti kivertem volna a balhét és nem jövök el. Alapvető emberi jogunk az orvoshoz, biztosításunk van kötelessége ellátni nem küldhet el. Van betegjogi képviselő lehet jelenteni a viselkedését. Remélem nem fog fájni hétvégén!

    VálaszTörlés
  2. Remélem minden rendben lesz! Hasonlósan jártam. Úgy be volt gyulladva, hogy alig láttam az egyik szememre és engem sem engedtek be a dokihoz, mert nem volt időpontom. Azért adtak időpontot 2 héttel későbbre. Visszamentem 2 héttel később, akkor már nem volt semmi baja a szememnek, de gondoltam megmutatom neki hátha ő még lát valamit, amit én nem, mert addigra már nem volt tünetem.
    Lecseszett az orvos, hogy miért nem akkor jöttem mikor baj volt a szememmel. Mondtam neki, hogy a recepciós Gizi nem engedett be és akkor a recepciós Gizi elő lett véve.

    VálaszTörlés
  3. Komolyan nem találok szavakat! Azért ez már a vicc kategória, csak akinek fáj, az lehet nem tud nevetni rajta, sajnos! Én is remélem, hogy kibírod a hétvégét anélkül, hogy begyulladna...

    VálaszTörlés
  4. megáll az eszem! ügyelet nincs? én oda szoktam menni a gyerekekkel, ha épp nincs időpontom - ott mindig megnéznek, ellátnak... amíg időpontod lesz, kinyúlsz...agybaj

    VálaszTörlés
  5. Még ma sem tértem magamhoz teljesen a tegnapi sokkból, de szerencsére a fülmizériám nem lett rosszabb.. Fenci, az ügyelet nálunk még ennél is színvonaltalanabb, ha lehet egyáltalán ilyet mondani bármire is.

    VálaszTörlés
  6. Átérzem. A legrosszabb, hogy ilyenkor nem nagyon van mit tenni, mert privi sem fogadnak, csak időpontra, ki tudja mikor, szóval ördögi kör....Kedves kis doki lehetett, megnézném, hogy a magánrendelésén hogy bánik a betegeivel, ha van neki olyan....:/

    VálaszTörlés