2019. márc. 4.

Hétfő

Még csak hétfő van, de az már biztos, hogy szörnyen hosszú lesz ez a hét. Amiatt is, hogy megint elszoktam ettől a rettenetesen korai ébresztőtől, meg attól is, hogy máris megkezdődött a heti nagy konfliktus odabent. Igen, mindig hallgatom sokaktól, hogy engedjem el ezeket, vagy sz@rjam le, meg persze legfőképpen ne vegyek benne részt. Mindhárom verziót próbálom folyamatosan alkalmazni, de valahogy mindig az egésznek a hatása alá kerülök. Pedig én annyira próbálok optimista lenni, biztatni mindenkit, hogy ne gondoljon rögtön a legrosszabbra...mindig próbálkozom a munkán kívül másról is beszélgetni. Megy is ez egy-egy fél órára, majd aztán bármilyen apróságtól, ami valakinek eszébe jut, mint valami vulkánkitörés, újra indul az egész. Ahhoz meg ugye egy-egy munkanapon sok félóra telik el együtt, hogy mindig képes legyek a fentiek valamelyikére. Gondoltam is magamban, hogy tényleg sokkal jobban tettem volna, ha itthon megvártam volna, amíg ez a fájdalom elmúlik.
De mint mondottam, optimista vagyok. Még négy és fél órát aludhatok, és holnap akár az is előfordulhat, hogy tök jó kedve lesz mindenkinek. 

2 megjegyzés:

  1. Szerintem az a legcélravezetőbb, ha a mindig nyafogó, panaszkodó, neked lelkét kiöntő embereket próbálod ignorálni, amit mond azt huss el is engeded a füled mellett. Persze ez nagyon nehéz, ha téged érintő kérdésekben is nyilatkozik, vagy ha rosszindulatú. Nekem az egyik elég rosszuindulatú kollégám képzeld karácson yóta "megjavult", nem szúrogat, nem szól be, nem tol le mostanában ( eddig sem kellett volna, mert egyenrangúak vagyunk csak ő ilyen) na mindegy is a lényeg, hgy ez a változás nála egyenesen ijesztő! Mindig azt figyelem, hogy mikor lesz a régi...

    VálaszTörlés
  2. Gyakorlatilag egész nap csak ignorálnék akkor. 🤐

    VálaszTörlés