2019. febr. 4.

Hétfői ahogyeszembejutott

Az egész ország Super bowl lázban égett tegnap éjjel. Én tovàbbra sem értek egy kukkot sem az amerikai fociból, semmi nem jön át nekem belőle, kivéve, hogy van touchdown. De hogy az mi, azt aztán már nem tudom.
Hajnalban arra ébredtem, hogy még nincs vége, és félálomban érzékeltem, hogy még négy perc van hátra. Magamban jól ki is röhögtem mindenkit, aki ezért éjszakázott, aztán pár perc múlva kiderült, hogy Patrik is végignézte. A négy perc már tartott vagy tíz perce, amikor végleg elvesztettem a fonalat, de aztán valahogy csak vége lett, és ahogy hallottam, az győzött, akit várták, csak nem nagyon volt izgalom. A stúdiókapcsolást még láttam, és akkor meg az ragadta meg a figyelmemet, hogy jé, ez a músorcezető csávó követ engem instagramon. Gondolom a fradi a kapcsolódási pont. Vagy nem tudom.
Egyébként ez az Instagram valahogy nem akar nekem bejönni. Van, használom is, de mégis tök jól meg is vagyok nélküle. Furcsa nekem az a tök személytelenség, ami ott van. Hashtag hegyekben veszik el mindenki, és minden. De lehet, hogy szimplán csak nem jól használom, mert egyébként meg tudom, hogy nagyon sokan szívesebben használják, mint a facebookot. Igaz, ez utóbbit is sokkal kevesebbet használom már, mint régen, mert mióta van ez az algoritmusos marhaság, meg megszűnt az a funkció, ahol én a saját ismerôseimet listába rendezhettem, egyáltalán nem olyan, amilyennek szerettem.
Mondjuk ezek nem nagy problémák.
Voltunk ma az okmányirodában (vagy kormányablak?), Roland új személyijét intézni. Legutóbb Erikkel voltam három éve, azóta rengeteget fejlődött minden. Az ügyintéző hölggyel meg is beszéltük, hogy jó ez az irány, és talán a következő harminc év elég lesz arra, hogy megszűnjön a gépi dolgok "lepapírozása", mert akkor működik ez majd jól. (Móni, eszembe is jutottál, hogy talán te is pont akkor valami ugyanilyen csináltál) Minden lehetőséget elfogadtunk, így lesz a chipben ujjnyomat, értesítendő telefonszám, taj szám, adóazonosító... aztán majd csak lehet használni is valamire azt a chipet. Mondjuk azt nagyon remélem, hogy a telefonszámainkat sosem kell belőle kinyerni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése