2019. jan. 30.

Énkérekelnézést

Van nekem hosszú évek óta olyan érzésem, hogy hajlamosak vagyunk mindent "túltolni". Eddig azt hittem, hogy ez jó magyar szokás csak, de azért mostanság már úgy látom, világméretű a jelenség. Nem a migráns ügyre gondolok, még csak sorosozni sem szeretnék. De vajon ez a másik téma, ez a genderizé...ami azért az én igen liberális gondolkodású fajtámnak is sok(K).
Lépten-nyomon megmondja valaki a tutit, hogy miért is jó ez a fajta gondolkodás, meg hogy mit is kéne, hogy is kéne. A csapból is ez folyik, és nálam kezdi kiverni a biztosítékot.

Hát az ilyenektől falra mászok. És tényleg...én kérek elnézést, de engem nem zavar, ha asszonyomnak szólítanak (bár körülnézek, mert mêg ezt nehéz magamra vonatkoztatni) A legkevésbé sem zavar, ha átadják nekem a helyét, vagy esetleg előre engednek. Nem kérem ki magamnak, hogy a focimeccsen külön női biztonsági őrök vizsgálják a ruházatomat. Semmilyen formában nem várom azt, hogy ne lássák bennem a nőt.
De hogy ennek nem lesz jó vége...

6 megjegyzés:

  1. Az idézett cikk egy vicc oké, hogy nemtelenül születik a lélek, de hogy fejlődés közben az anyaméhben nemet változtat mert más gondol:DD Jaj, ne már:)

    VálaszTörlés
  2. A migráns ügy sincs túltolva....

    New York államban egészen a születésig legális lett az abortusz. Ez is elég érdekes....

    Nem tudtam, hogy liberális gondolkodású vagy, pedig olvaslak pár éve. :) Nem jött át.

    VálaszTörlés
  3. Adnék egy biológiakönyvet a fenti iromány kitalálójának a kezébe...

    Egyetértek veled, nekem is kicsit sok, még ha egyet is értek az alap nézettel, én sem bánom, ha nőként kezelnek.

    VálaszTörlés
  4. Na pont ez a baj az ilyen baromságok kiötlőivel, hogy tökéletesen félreértelmezik a gendertudomány lényegét, és a hülye szövegeikkel csak elidegenítik a témától az embereket. A gendertudomány NEM erről szól.
    A gendersemlegesség nem jelent nemnélküliséget, legalábbis nem biológiai értelemben.

    VálaszTörlés