2018. dec. 10.

Karácsonyi kívánságok

Az idén valahogy megint nem dúskálunk a kívánságokban. Illetve azért Eriknek mindig van ilyen földtől elrugaszkodott ötletei, mint negyvenezres sneaker, ami tökmenő, és hype, meg minden, és szerinte amúgy befektetésnek is tökjó. Nos, azon túl, hogy amit mutatott, botrányosan csúnya is (de az egyediségét elismerem), az ára is olyan, amit azért egyetlen pár hordhatatlannak tűnő cipőért biztosan nem adunk. Ezen kívül még gondolt ő már százhatvanezres csúcsmodell telefonra is, meg a jó ég tudja milyen játékkonzolra. Szóval csupa ilyen, ami olyan vágy, amiből egyrészt ki fog nőni (mert eléggé életkori sajátosság ezekre a menőségekre vágyni), másrészt semmi köze ahhoz, amit emberléptékűnek nevezünk.
Ugyanakkor amikor konkrétan rákérdeztem tőlük, hogy mégis.. van e olyan kívánságuk is, amire tényleg vágynak, ami jó lenne, ha lenne, akkor csak Rolitól kaptam egy linket valami hordozható hangszóróról. Erik és Patrik pedig fej-fej mellett válaszolták, hogy "csak egy békés ünnepet" szeretnének. Itt azért én gondoltam olyanra, hogy "na, k.pjátok be", de persze ki nem mondtam volna. Mert ebben meg benne van, hogy amúgy jó fejek, és amúgy megvan mindenük. Nyilván a kütyük terén a határ a csillagos ég csak, és mindig talál az ember olyat, ami jobb és modernebb és menőbb annál, ami van. Meg olyan is van, ami még nincs itthon. (játékkonzolunk pl. sosem volt, tablet sincs senkinek)
Ha úgy vesszük, akkor nézhetjük úgy, hogy Balázsnak van igaza, és tényleg nem kell semmi karácsonyra, hanem majd amikor megújítjuk megint az éves bérletünket a Groupama Arénába, az lesz a karácsony. Ami egyébként tényleg igaz is, mert igazán komoly ajándék mindannyiunknak, de az a helyzet, hogy az a bérletmegújítás majd csak tavasszal lesz aktuális. Május környékén.
Ráadásul nekem a karácsony még mindig arról szól, hogy valami olyannal szeretném megajándékozni azokat, akiket szeretek, amiről tudom, hogy nagyon fognak örülni. Ilyet meg egyre nehezebb találni mindannyiuknak. Tuti, hogy én vagyok a legkönnyebb eset a családban, mert nekem egy csomó minden van, amire folyamatosan szoktam vágyni.
De azért még nem adom fel, mert olyan még nem volt, hogy semmi ne legyen a fa alatt, úgyhogy most sem lesz. :)

4 megjegyzés:

  1. Óh, ismerős problémák! Mindig küzdenek bennem a fejlesztő játékkal kapcsolatos felelős szülői és az "igazából minek örülne a gyerek"-gondolatok. Gondolom, hogy ilyen nagy fiúknak meg még nehezebb emészthető árú ajándékot találni... :-) Az élmény nagyon jó ajándék, szülői fejjel biztosan, és ha el is megyünk valahova, ami pénzbe kerül, persze így is meg kell vívni a fiúkkal, hogy értsék meg, már az a valami is ajándéknak tekinthető, amin éppen vagyunk, és nem fogunk még valami gagyi dolgot is vásárolni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is tudom, minden életkorukban nehéz volt. :)

      Törlés
  2. Na igen... Mi is hasonlóan. Talán amikor lego volt a sztár könnyebb volt??? :) most interaktív kutyust szeretne Csenge, ami szerintem meg lesz neki mert bár drága, de kaptam annyi prémiumot, hogy igenis megkapja😀 Zsoltinak is megvan, ennek annyira örülök, mert ez nekem is ajándék lesz, három nap Balatonon február elején .. :) de pszt! 😉😉😉

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó,de örülök, hogy tudtok majd kettesben menni. (lakat van a számon, nem árulom el) Csenge nagyon fog örülni a kutyusnak biztosan.

      Törlés