2018. nov. 25.

Utózönge

Kifejezetten jó volt, hogy ma nem várt rám semmi extra program, mert igazából most cseng csak le bennem a pénteki nap mindenféle izgalma.
Meg most jött el az is, amikor már komoly bűntudatot érzek amiatt, hogy még két hétig itthon kell lennem. Nem a kollégák miatt, bár kicsit miattuk is, mert tudom, hogy a következő hét nagyon húzós lesz (már csak azért is tudom ennyire, mert tavaly ugyanezt én csináltam végig egyedül). Sokkal inkább letaglózó az egésznek az anyagi vonzata. Nem fenyeget mondjuk olyan veszély, hogy a kiesés miatt nem tudunk befizetni valamit, vagy nem lesz pénzünk ennivalóra, de mégis....Igaz, tök hülye vagyok, mert igazán felesleges egy percet is erre pazarolnom, mert ez pont az a helyzet, amivel nem lehet mit kezdeni. És majd lesz idő egy-két hónap múlva, amikor vágyakozva fogok visszagondolni ezekre a hetekre. Úgyhogy szerintem be is fejezem ezt az önmarcangolást...és inkább a dolog jó részére koncentrálok. Mert van olyan is.

4 megjegyzés:

  1. Nem véletlenül veszek ki én is szabadságot, amikor itthon kell maradnom pl. valamelyik fiúval... vagy nem maradok itthon, csak ha kidőlök... de nagyon jól közelíted meg: most ez van, nincs mit tenni. Karácsonyra olyan kipihent és kisimult leszel, hogy csak na! :-)

    VálaszTörlés
  2. Az első tizenöt nap betegszabadság, az nem jár akkora veszteséggel, de amúgy igen a táppénz baromi nagy kiesés :( Csodálkoznak, hogy az ember betegen is dolgozik.....Tényleg nézd a jó oldalát, legalább tudsz készülni kicsit előre, megcsinálhatod a nagytakarítást, ha szoktál és nem karácsony előtt kapkodsz, hogy a meló miatt nem jutna rá idő, esetleg bekeverhetsz pár sütis dolgot előre, amit beraksz a fagyasztóba, aztán csak kiveszek majd és kisütöd vagy jut idő olvasni, sétálni, pihenni....sok sok énidő ahogy divatos most mondani. :D

    VálaszTörlés
  3. Ne gondolkozz ezen, a kollégáid is meg fogják oldani ugyanúgy, ahogy te is megoldottad egyedül. Örülj, hogy van két heted otthon és gyógyulj nyugodtan.

    VálaszTörlés
  4. Nem is annyira a táppénz miatti százalékos kiesés a nagy veszteség, hanem az az egyéb része a fizetésemnek, amit csak akkor kapok meg teljes egészében, ha egyáltalán nem vagyok egy napot sem betegállományban. De már mindegy.. :) Ez van, kihasználom az időt mindenféle jó dologra. :)

    VálaszTörlés