2018. nov. 26.

És csak esik

Nem is olyan régen volt az, hogy mindenki azt tárgyalta, hogy milyen régóta nem esett, és hogy mennyire kellene a mezőgazdaságnak is az eső.
Azt hiszem, hogy akkor most elégedett mindenki, mert esik szinte megállás nélkül tegnap óta.. bár lehet, hogy most meg majd sok lesz. Ki tudja.. én nem értek hozzá.
Az sem volt régen, amikor még a húsz foknak, meg a napsütésnek örültünk, de ma már én azt éreztem, hogy mintha ezer éve csak ilyen szürkeség meg sötétség lenne.. hihetetlen gyorsan tud hiányozni a napfény.
Voltam ma a háziorvosnál, lerendeztük a papírmunkát, és majd varratszedés után találkozunk. Nem bánom, hogy nem kell mennem addig, mert ugyan sosem voltam kényes fajta, de mostanában egyre jobban tud zavarni az, hogy mindenféle emberek mellém ülnek, attól meg kifejezetten rosszul éreztem magam, amikor az az ember, aki előtte elmesélte valakinek, akivel összetalálkozott, hogy azért jött, mert múlt héten megkapta az influenza elleni oltást, és most meg (őt idézem) taknya-nyála egyben van, és szétszakad a torka, fogta magát, és egészen közel belehajolt az arcomba, hogy megkérdezze, ki után következik. Tudom, hogy hülyeség, de tényleg egyre háklisabb vagyok az ilyesmire. A boltban is annyira tud zavarni, hogy mások után kell megfognom a kosár fülét, vagy a bevásárlókocsi tolókarját, hogy mindig alig várom, hogy hazaérjek, és kezet mossak. Szörnyű pasi lenne belőlem, mert utálnék kezet fogni mindenkivel. Mondjuk túl az én háklisságomon azért szerintem az a minimum kéne hogy legyen mindenkinél, hogy ha olyan náthás, hogy alig kap levegőt, akkor nem hajol a másik arcába.
Erről jut eszembe a kérdés, hogy ti szedtek e vitamint? Nálunk Erik szedi a porcerősítőt orvosi utasításra, de ezen kívül senki semmit. Múltkor ajánlgattam nekik, hogy veszek valamit, hátha kicsit tuningol rajtuk, de Patrik is, és Erik is közölte, hogy felesleges, mert nem fogják beszedni, nem hisznek benne. Erik még mindezt meg is fejelte azzal, hogy "gondolod, ha tényleg olyan szuper dolgok lennének ezek, akkor lennének betegségek?" Így aztán nem erőltettem a dolgot, végül is nem betegesebb egyik sem a nagy átlagnál, gyümölcs rengeteg fogy nálunk, mindenki rendszeresen mozog, elvileg ugye régen sem kellett ennél több. Mondjuk az is igaz, hogy amit ennyire "erőltetve" akarnak ránk tukmálni, mint ezeket a hiperszuper multivitaminokat, az mindig gyanús.

9 megjegyzés:

  1. Nálunk a gyerekek C és D vitamint kapnak ilyenkor. Eddig immunerősítő is volt, azt most még nem adtunk nekik. Nem is nagyon szoktak betegek lenni, csak elvétve. A napi gyümölcsadagra igyekszünk figyelni. Mi is szedünk időnként vitamint (C, D), most még nem kezdtük el. Hát, nem is tudom, mennyi benne az igazság.

    VálaszTörlés
  2. Vasat szedek, meg c vitamint és elkezdtem a d vitamint amit adok Csengének is, néha beszednek a fiúk is . :) hogy használ - e????

    VálaszTörlés
  3. A D vitamin az, amivel kapcsolatban nekem a legnagyobb fenntartásaim vannak. Mert annak idején az iskolában azt tanultuk, hogy a zsírban oldódó vitaminokat nagyon óvatosan szabad csak pótolni, mert a szervezet nem tud mit kezdeni a felesleggel. Arról meg sosem beszél senki, hogy nézzük már meg, hogy áll a szervezeted vitaminraktára. Olyan egyoldalú ez a kommunikáció.

    VálaszTörlés
  4. Nálunk a gyerekek szednek C vitamint és multit ha épp van fogukhoz való és spirulinát ha nem felejtik el, calcium-zink-magnézium kombót az szed, aki épp nagyon nő.
    Gy. szed grapefruit-echinacea cseppet, én vitaminként spirulina kapszulát eszek.

    VálaszTörlés
  5. Mi nem szedünk semmit. Ha benáthásodnak, akkor kapnak extra c vitamint, egyébként meg igyekszünk sokat levegőn lenni.

    VálaszTörlés
  6. Én ilyenkor ősszel már szedek napi 500mg C-vitamint, mást nem. A multivitaminokban nem hiszek. D vitamint is kellene szednem, mert hiányom van, 1-2 évig szedtem is, de mint kiderült, nem fér össze az egyik gyógyszeremmel.
    D vitamin szint mérésre egyébként csak szakorvos utalhat be, a háziorvos nem, pedig tulajdonképpen mindenkinek rendszeresen ellenőrizni kéne, csak így elég nehézkes.
    Ami pedig a "háklisságodat" illeti, teljesen megértelek, én is ugyanígy vagyok, utálom a vadidegen emberek betolakodását a személyes terembe. Mindig irigykedve nézem pl. a japánokat, akiknél teljesen természetes, hogy rengetegen viselnek szájmaszkot az utcán - nálunk megbámulják az ilyet és őt tartják különcnek. Pedig akár azért hordja valaki, mert fél a fertőzéstől, akár mert éppen náthás és nem akarja átragasztani senkire, ezt mindenképpen természetesnek kéne tartani. De maszk nélkül se kellene belemászni a másik képébe, ez bunkóság.

    VálaszTörlés
  7. Tudnék mesélni..,háziorvosi rendelőben dolgozom.. o.O Nyáron,-kánikulában- ha bejön,leülés közben már fújja is ki magát:"phúúú..,de meleg van";természetesen bele az arcomba..;most meg a köhögés,tüsszögés..;és nem gyerekekről beszélek.. :(

    VálaszTörlés
  8. A gyerekek nem szednek semmit, helyenként C vitamin cseppeket, ha lerobbanni készülnek. Viszont ilyenkor nagyon sok gyümölcs fogy otthon, alig tudom pótolni....
    Popianyu

    VálaszTörlés
  9. Hát akkor összességében többen vagyunk, akik nem nagyon szednek semmit, maximum időszakosan c vitamint. :) Nem mi vagyunk ezek szerint a reklámok célközönsége. :)

    VálaszTörlés