2018. aug. 8.

Örök probléma

Mindig gondolkodom azon, hogy mit és hogy kéne másképp csinálnom ahhoz, hogy kicsit több energiám legyen. Élni kellene az energia, mert a munkához mindig összeszedem magam, akármilyen fáradt is vagyok, vagy épp akármilyen kiábrándult. A nagyfokú felelősségtudat, ami belém van kódolva, nem hagyja, hogy ne így tegyek. Ehhez viszont elhasználom az energiáim nagyon nagy százalékát. Itthonra nem sok marad, szerda magasságában már leginkább semmi. Így aztán örülök, ha nem kell csinálnom semmit, mert sokszor az is fáraszt, hogy megnézzem a telefonomat. De nincs ez így jól, mert így arról szólnak a napok, hogy felkelek, dolgozok, hazajövök, punnyadok, majd lefekszem aludni. és másnap kezdődik elölről.
Mondjuk ma délután voltunk Tatabányán a Burger kingben, meg Roli is megkapta az új gördeszkáját (kinőtte az elsőt), és ez tök jó volt, de ezek után már alig vártam, hogy a bevásárlás után hazaérjünk, kipakoljak, és egy kicsit ledőlhessek.
Lehet mondjuk, hogy ilyenkor, ha kitartanék, és nem ledőlnék, hanem magamat is megerőszakolva valamit csinálnék, akkor utána jobb lenne.. de vajon azzal mennyire teszek jót magamnak, ha ehhez meg kell erőszakolnom magam?
És ez csak rosszabb lesz majd, amikor kevésbé lesz már jó idő, hamarabb sötétedik...

4 megjegyzés:

  1. Annyira, hogy csak az első tíz perc fáj. :D Tapasztalat. Utána teljesen feltöltődnek az energia raktáraid. Bár őszintén, ez a hét nekem is lassan mehet a levesbe, annyira elvagyok maradva pár dologgal, sporttal, ház körüli teendőkkel...

    VálaszTörlés
  2. Mit hiányolsz, Dius? Több házimunkát vagy több programot? És ha mostanában ez is elég, aztán majd erőre kapsz? Én is ilyen vagyok, ha úgy érzem, hogy túl punnyadós vagyok, az nem jó érzés, ugyanakkor meg az is felmerül bennem, hogy de ha ez ellen nincs senkinek kifogása, akkor miért hajtsam magam?

    VálaszTörlés
  3. Hát biztos nem több házimunkát, bruhaha! :) Gondolom, több erőt és energiát úgy általában.

    Én a munkából vennék vissza (én vagyok a munka hőse) és sportolnék valamit mellette (úszni, kocogni, tornázni). Okos vagyok? :)

    VálaszTörlés
  4. Figyi én is pont ma agyaltam azon ,hogy amióta szünet van nem csinálok semmi miután hazaérek, csak leszedem a szárítót,hajtogatok, elpakolok főeg ha előtte be is vásároltam , kicsit tornázom, kicsit kutyázom, gyerekezek és eszek:) Szóval mégis csak csinálok valamit csak a főzés marad el:) Szerintem ezeket te is megcsinálod, csak épp kicsit enerváltan, de azt nyugodtan ráfoghatjuk a melegre!

    VálaszTörlés