2018. aug. 19.

Akkor kell

Nálam azért is működne nehezen egy ilyen fly lady program, mert én úgy csinálom a dolgaimat, ahogy jól esik. Az a rész mondjuk magamtól is megvan, hogy minden este el van mosogatva, meg le van törölve a mosogató, meg a helyére van rakva minden (kivéve, amikor a hócipőm tele van mindennel, és hagyom az egészet a francba). De arra nem tartom magam alkalmasnak, hogy kijelölt napokon takarítsam a lakás arra a napra kijelölt részeit. Mert mi van akkor, ha a fürdőszoba van beírva szombatra, nekem meg a konyhához van kedvem? Vagyok annyira szabálytisztelő, meg szabálykövető is, hogy ettől aztán minden bajom lenne, és akkor is a fürdőt csinálnám, ha utálnám az egészet. 
De nincs ilyen fly izé itthon, helyette van random módon csinálás. Mondjuk egy délután alatt az összes fürdőlepedő és törölköző mosása, meg a három fiú ágyneműje. És még a hűtő takarítása alul-felül, kívül-belül. Azt jó, hogy csak én láttam, hogy a fagyasztó fiókjai hogy néztek ki mosás előtt. Maradjunk annyiban, hogy nagy szerencse, hogy a fagyasztót nagyrészt csak jégkrém, és fagyasztott krumpli tárolására használjuk. A mosás utáni állapot már szemet gyönyörködtető, olyan lett, mint újkorában. :) 
Ha pedig már úgyis lendületben voltam, akkor gyorsan túlestem a wc-k takarításán, meg a fürdőkádén, meg a mosdóén, és végezetül felmostam. 
Ha úgy csináltam volna, hogy ez kötelezően előírt penzum, vagy ennek akár csak egy kis része is (mert ez azért betartott délután kettőtől este nyolcig.. akkor végeztem az utolsó ágynemű felhúzásával), akkor biztos, hogy semmi kedvem nem lett volna hozzá, és végigmorogtam volna, hogy persze, nekem bezzeg nem jár egyetlen szabadnap sem.. mindenki azt csinál, amit akar, csak nekem kell itt robotolnom. Így meg ment minden, mint a karikacsapás, és most roppant elégedett vagyok magammal. 
Levezetésképpen pedig megnéztem a Fuck you, tanár úr című filmet, ami csak nekem volt új, mert mindegyik fiam rákérdezett, hogy "Ez az egy?" Én meg pislogtam csak, hogy honnan tudják? Már a film vége felé jártam, amikor Patrik arra járt, és lazán közölte, hogy ezt még Zsannával nézték egyszer a suliban. Hahhh.. Zsanna legalább két éve eltűnt az életünkből. Szóval én jól le voltam maradva ezzel a filmmel. Azóta már tudom, hogy van kettő is, és a harmadik rész most megy a mozikban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése