2018. júl. 18.

Ki vagyok akadva

Az időjáráson. Mert ez már az idén a sokadik olyan nap, amikor nemhogy strandidő nincsen, de még csak kellemes kirándulóidő sem nagyon, mert olyan szél fúj, hogy majd' leviszi az ember fejét. A szelet meg amúgy is csak hajózás közben szeretem. Jobban mondva akkor sem szeretem, de akkor minden zokszó nélkül elviselem.
Na de tényleg.. évek óta nagyjából mindig ugyanebben az időszakban nyaralunk, és minden évben úgy volt eddig, hogy jobbára csak kánikulára kellett készülnünk, és leginkább olyan bajaink voltak (már akinek, ugye), hogy a forróság miatt gondoltuk meg kétszer is, hogy elmenjünk a fagyizóig, mert az aszfalt is megolvadt.
Az idén ilyen gondunk nincsen, sőt.. furcsa is ez az egész, hogy itt van július második fele, és még egy egészséges hőségriadót sem fújtak eddig.
Én is olvastam egyébként, hogy valami áramlatnak, vagy minek köszönhető ez az egész, de attól még, hogy tudom, ki vagyok akadva.
De még mindig van pár napunk itt, és vagyok olyan optimista, hogy azt gondoljam, ma volt rajtam utoljára hosszú nadrág a nyaralás alatt. .:)

13 megjegyzés:

  1. Óóóó, szoktam is rátok gondolni a napokban. Meg azokra, akik az évi egy nyaralásukra összegyűjtik a pénzt, elmennek és mondjuk nem tudnak rendesen strandolni. Pár éve még nagyon lutri volt mindig a nyaralás, én is belefutottam ilyen esősbe, volt, hogy hamarabb haza is jöttünk emiatt. Persze akkor is elvan az ember, de ha másfajtát tervezett, az nagy csalódás tud lenni.
    Meddig tart még a nyaralásotok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is mindig ezt mondom mindenkinek, hogy van ez a három hónap, amikor minden nap nyaralnak valakik, úgyhogy gondoljunk rájuk, és mantrázgassuk csak, hogy legyen nyáron igazi nyár. Ahhoz meg szerintem hozzá tartozik a kánikula, amikor csak a jéghideg limonádé/dinnye/sör esik jól, stb..
      Hétfőn megyünk haza, kedden már dolgozunk.

      Törlés
  2. Sajnalom es nagyon ki vagyok en is akadva. Ezerszer tobb energiam van, ha sut a nap es meleg van. Kibirtuk a hosszu telet es kozben meg nyaron nincs nyar. Biztos vagyok benne h osszel lesz kanikula.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel én is pontosan így vagyok, hogy ha süt a nap, minden könnyebben megy.

      Törlés
  3. Én nagyon örülök, hogy nincs meleg, bár nekem a 25 fok is majdnem sok. Mentségemre szóljon, hogy mióta élek utálom a nyarat, 7 hónapos terhes vagyok és dagadt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én az első fiammal utolsó idős terhes voltam,július 27-én született. Igaz, hogy nem sokat aludtam, mert térdig vizes volt mindkét lábam, de sokkal jobb volt abban a kánikulában, mint a harmadikkal januárban, amikor nem tudtam mit felvenni már. 😁 Kitartás mindenhez, ami még vár rad, és könnyű szülést kívánok.

      Törlés
    2. Köszi. Egy téli terhesség már van mögöttem, az jobb volt. Kismamafarmer, pulcsi, kabát és semmi bajom nem volt. Most meg szenvedek ezerrel, átizzadok napi 3 váltás ruhát pl. De mondom, én 10 évesen is utáltam a nyarat. Fura vagyok.

      Törlés
  4. Bár én egy kicsit kevésbé vagyok kánikulafun, mint te, de nekem is nagyon fura és hiányzik is egy kiadós "gatyarohasztó" meleg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ugye? Futóknak jó ez, gondolom...

      Törlés
    2. En hajnalonta futok es nem jo. Szeretek hosegben futni.

      Törlés
    3. Ez a fullasztó, párás, fülledt, hol zuhog, hol szélviharos idő sem a legjobb futni. Akkor már inkább a hőség. Estefelé pedig hőségben is nagyon frissítő tud lenni.

      Törlés
  5. Felètek igazán lehetne egy kis gatyarohaszto!!! Itt szupi a 25 fok 😀

    VálaszTörlés