2018. júl. 25.

Egyetemista fiam

Ma estétől biztosnak tűnik, bár a teljesen hivatalos értesítés augusztus ötödikéig érkezik majd emailben. De miután harminc ponttal több van neki, mint ami kellett a bekerüléshez, így szerintem mondhatjuk, hogy mostantól van egy egyetemista fiunk is.

Azt nem is tudom, hogy végül írtam e, hogy az utolsó pillanatban döntötte el, hogy mégis sorrendet cserél, mert minden számolás afelé mutatott, hogy az első helyen jelölt kereskedelem-marketing szak nem lesz meg.
A teljes igazság meg az, hogy ha ő egyedül döntött volna, és nem hallgat meg minket, akkor már februárban is ez lett volna sorrend, amire módosította.
Igaza lett, és jól döntött, mert csak hat pont hiányzott ugyan, de az a másik szak nem lett volna meg.
Egyébként meg ez valahogy már egészen kicsi korában eldőlhetett, hogy valami politikai dologhoz köze lesz, mert több olyan tanára is volt, aki erre a pàlyára vizuálta őt. Legutóbb Gyuri bácsi volt, aki errefelé terelgette.
Biztos nem lesz könnyű sétagalopp, de nagyon remélem, hogy akármi is vár rá ugyanazzal a kitartó elszántsággal fogja csinálni, mint eddig mindent.
Nagyon büszke vagyok.
Remélem, hogy Márkó és Zita is örömhírt hozó sms-t kapott ma este.

18 megjegyzés:

  1. Gratulálok Patriknak, szuper ügyes :) !
    (Egyébként meg egyetértek vele, ez a politikatudomány, nekem is az egyik érdeklődési köröm, még az én fejemben is megfordult anno - azóta is imádom hallgatni, olvasni a politológusok elemzését, lehet, egyszer Patrikot hallgatom majd :) - és most már ennyi idősen biztos vagyok abban, hogy hagyni kell arra menni, amerre a szíve diktálja, mert pont úgy lesz jó, mint ahogy most ez nálatok is beigazolódott :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy végül hogyan alakul majd ezek után az élete.
      Milyen érdekes amit írsz magadról, nem nagyon ismerek senkit, akit ez a téma ilyen mélységben is érdekel.

      Törlés
  2. Annyira gratulálok! Veletek örülök!
    ( Mennyire durva már, hogy egyetemista fiad van ! :-)))) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. 😊 Hát szerintem is nagyon durva..nem is telt el ennyi idő.

      Törlés
  3. Zita felemás hangulatú sms-t kapott. A SOTE meglett, ami hatalmas szó és eredmény és fantasztikus. De nem a nagyon vágyott-álmodott általános orvosi karra (a cél a szülész-nőgyógyászat), hanem.fogorvosira. Bármelyik vidéki egyetemen meglett volna simán az általános orvosi, de Bp-en 2 pont hiányzott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És hatalmas gratuláció Patriknak, természetesen!!!!

      Törlés
  4. Sajnálom, hogy Zitának kicsit csalódottan kellett ezt megélni. De az fantasztikus teljesítmény, hogy sikerült ilyen eredményt elérnie, hogy a SOTE-ra fog járni. Az álmai is biztosan valóra fognak válni, ő is olyan, aki mindent elkövet és megtesz azért, hogy meglegyen, amit elhatározott. 🌸

    VálaszTörlés
  5. Éljen, éljen! Gratulálok! :)

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok! (és milyen jó szakot választott! engem is nagyon érdekelne, ha én egyszer újra kezdhetném...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem még mindig kissé vegyesek az érzelmeim, de az a fontos, hogy neki legyen jó.

      Törlés
  7. Igen nekünk is meglett a vágyott és nagyon gratulálunk Patriknak! Tűkön ülve várom a határozatot, hogy intézhessük a koleszt, de gondolom ti is! :)) Nálunk az óbudai Egyetem villamosmérnöki kar a nyerő - energetikai szakirány az nem tudom, hogy mi:)) -

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk koleszt nem kell intézni, ilyen szempontból nagyon jó helyen lakunk. Fél óra vonat, majd kb. negyed óra a négyes metróval, és már az egyetemen van. Email-ben már kapott tájékoztatást a beiratkozásról. :)

      Törlés