2018. jún. 12.

Orvosos-szerelős

Sosem fogom megérteni ezt az előjegyzős rendszert a rendelőkben. Mármint azt a részét, hogy nem fogadnak, csak akkor, ha van időpontom. Nem is értettem soha, hogy honnan kéne nekem ma tudnom, hogy mondjuk jövő hét szerdán fájni fog a fülem. Mert ugye ha nem tudtam ezt előre, akkor bajban vagyok, és két lehetőségem van a bősz, mindenre elszánt és elhivatott (meg mindenre felkészült) recepciósokkal szemben.
Az egyik, hogy alapból rendes, és ha azt mondja neki az ember, hogy de fáj, akkor beírnak, és intenek, hogy menj.
A másik pedig, hogy akár lyukat is beszélsz a hasába, meg mindenfélét mondasz neki, mire megunja, berögzíti az adatokat, és már mehetsz is.
Vagy van az az opció is, hogy nem hajlandó semmiképp.. na, olyankor lehet ezt az orvos asszisztensével elölről kezdeni.
Így mentem én ma a fülészetre. Mert voltam én olyan balga, hogy nem tudtam egy hete, hogy fájni fog a fülem. Időpont meg legkorábban péntekre van. Na mondom, oké, akkor tessék engem beírni, mert itt vagyok én is, meg a csúnya fülem is, és szeretném megmutatni most már valami orvosnak is, mert rajta kívül már szörnyülködtek rajta elegen. Az az eset volt, hogy alapból rendes volt a recepciós, meg ismerjük is egymást, és így már intett is, hogy mehetek.
A másik, ami nem fér a fejembe, hogy hogyhogy nincs időpont, amikor most is egy ember volt előttem, utánam nem jött senki? Bár.. lehet, hogy azok, akik múlt héten arra számítottak, hogy ma fájni fog a fülük, mégsem jöttek, mert mégsem fájt. Vagy nem tudom.
Lényeg a lényeg, bejutottam az orvoshoz. Aki hümmögött kettőt, megnézte mindkét fülemet, majd közölte, hogy ahha, tényleg hallójárat gyulladás, és akkor antibiotikum, fülcsepp, és most tesz bele valami vattaizét, amin gyógyszer van. Vissza is kell mennem majd, pénteken nem tudok, mert a kolléganőm ballagásra megy, így majd hétfőn.
A vizsgálat nem volt olyan gáz, mint amit elképzeltem. A viszketés szinte teljesen elmúlt, viszont ettől a bedugott fültől süket is vagyok, meg az orrom is eldugult (mondta, hogy ez lesz). Ezt az izét reggel vehetem ki, már várom.

Erikkel is voltunk a háziorvosnál a vérnyomás adataival. Még pár hétig mérni kell, addig megint vérvételre megy, aztán majd meglátjuk mi lesz. Nagyon remélem, hogy semmi, csak egy kis átmeneti zűrzavar.

A kocsi készen van. Magamban még mindig ki vagyok akadva a szervizre. Mert fizettünk a javításért 35 ezer forintot. Két vezeték volt "elrohadva", azokat kellett kicserélni. Nem ám komplett kábelköteg négyszázötvenezért..Nem lettünk volna komplettek, ha kifizettük volna, az biztos. :)

3 megjegyzés:

  1. Az autónak örülök, ezek szerint a ti kálváriátok befejeződött.
    Nálunk a gyerekbőrgyógyászat olyan, hogy időpont nélkül elvileg nem lehet menni. A múltkor majdnem két hétre kaptam, bár nekem voltak olyan extra elvárásaim, hogy lehetőleg ne a nap közepére szóljon, meg nem volt annyira sürgős, de hát akkor is...!
    A gyógyszeres csíktól elindul a javulás.

    VálaszTörlés
  2. Igen mi is jártunk már úgy, hogy két hónapos várakozással mentünk tök üres rendelőbe, meg úgy is, hogy sürgősségi ellátást kértünk és négy órát vártunk a gyerek bőrgyógyászaton sebes, vérző anyajegyel... Ez az egész rendszer egy nagy kaka, de örülök, hogy a füled javul!

    VálaszTörlés
  3. Jobbulást!
    Most nem tudom, hogy van, de én anno a szemészetre mentem be, mert be volt gyulladva a szemem és ott is azt mondták, hogy csak időpontra lehet menni vagy csak akkor, ha nagyon sürgős eset van. Kérdeztem mi számít sürgősnek és azt a választ kaptam, hogy ha például egy ceruza áll ki a szememből....

    VálaszTörlés