2018. máj. 7.

És még csak hétfő

Túl a magyar érettségin, ami miatt én agyon izgultam magam, de ahogy Patrik mondta, teljesen felesleges volt. Azt mondta, egyáltalán nem volt nehéz, rengeteget írt mindenhez, a két vers összehasonlító elemzését választotta a második résznél, és (őt idézem) stílusosan egy Madách idézettel zárta le a gondolatait. Kár, hogy ezeket az érettségi dolgozatokat nem lehet hazahozni, szívesen elolvasnám. :)
Miközben érte aggódtam, azért arra is szakítottam időt, hogy ebédet főzzek, meg online anyaként intézzem Erik dolgait. Aki megint kiütéses. Már péntek hajnalban is az volt, aztán reggelre elmúltak, estére megint előjöttek, szombaton épp csak futólag volt hírük, tegnap délután és este megint rátört mindenhol. Reggel még elment iskolába, de már értekeztem az osztályfőnökével, hogy délután visszamegy a gyerekorvoshoz, aztán majd meglátjuk. Tizenegykor már írt, hogy baj van, tiszta kiütés a lába, mit csináljon. Mondtam, mutassa meg annak a tanárnak, akivel a következő órája lesz, és aztán jöjjön haza. Nyilván én is utálnék így ott ülni, hogy folyton viszketek, meg tele vagyok mindenféle kiütéssel. És persze, az iskolában sem örülnek, ha így ott van, mert egyrészt a gyerek nem tud figyelni, mert viszket, másrészt ki tudja, hogy fertőz e vagy sem. (mi nem kaptuk el, de ezt garantálni azét nem merném, hogy mások sem, akikkel tartósan egy légtérben tartózkodik)
Én elmentem dolgozni, addigra már Patrik jelentkezett a hírekkel, Erikkel meg volt beszélve minden teendő. Délután a gyerekorvostól hívott anyám, hogy érdemben semmire nem mentek, mert addigra a kiütések eltűntek, nagyjából semmit sem mondott, mit csináljanak? Mondtam, nézzék meg akkor a bőrgyógyászt, hátha ő okosabb lesz, és végre jutunk is valamire. Ő góckutatásra küldte tovább, első körben a fül-orr-gégészetre kell menni szerda délelőtt. Így aztán Erik holnap és holnapután itthon lesz. Nem tudom, hogy merjem e remélni, hogy bármi is megoldódik, de azért most már jó lenne. Lassan egy egész hónap telik el úgy már, hogy minden nap vannak rajta kiütések, hol több, hol kevesebb. Az a nyirokcsomó, ami nagyon meg volt duzzadva, mostanra majdnem teljesen visszahúzódott.
Szerencsére Roli rendben volt, érte ma nem kellett izgulni. :)
Gondolom holnap majd kezdődik minden elölről. Főleg, mert matek érettségi lesz.

6 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Ès viszont is ment tőlem is felètek is. Holnap is gondolok Márkóra is.

      Törlés
  2. Betekintésen nem lehet megnézni? Bár lehet, hogy csak a gyerekeknek. Nálunk úgy volt anno, hogy pár év elteltével leselejtezték a dolgozatokat, és el lehetett az összeset hozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem csak a diakok mehetnek a betekintèsre. De majd megkèrem, fotózta le nekem. 😊

      Törlés
  3. Nekem anno egy fogászati probléma okozott bőr-mizériát....
    Az érettségi meg.... jaj. A magyart Zita is jól élte meg, de a matekról már úgy nyilatkozott, hogy "nagyon izzasztó" volt....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Patrik is azt mondta, hogy nehezebb volt, mint várta. A magyar neki is jó èlmèny volt. Holnap jön a töri emelt. 😊

      Törlés