2018. máj. 18.

Csúszónap

Ma nem dolgoztam, mert ugye a hét elején lehúztam két olyan napot is, amikor tizenegy órás volt a munkaidőm, és kb. ez hiányzott a már meglévő plusz óráimhoz. Nem is hiányzott, ha teljesen őszinte akarok lenni, továbbra is fenntartom, hogy bevezetném a négynapos munkaheteket három napos hétvégékkel. Mennyivel jobb is lenne úgy mindenkinek. :)
Itthon sem váltottam meg a világot, pedig kéne függönyt mosni, ablakot pucolni, meg még egy csomó minden mást is, de semmi kedvem nem volt hozzá.
Helyette délután elmentem a könyvtárba, végre. .) Aztán még vásároltam, bár messze nem tudtam megvenni mindent, ami kell majd ahhoz, hogy legyen itthon minden a két napra, amíg zárva vannak a boltok. Nem vagyok az a fajta konyhatündér, akinek a spájza jól fel lenne töltve, és nem kell zavarba jönnie attól, ha valamit elfelejt. A fagyasztót továbbra sem szeretem, leginkább csak krumplit és jégkrémet tárolok benne szívesen, minden mást frissen szeretek venni is, enni is. Ezzel mondjuk jól megbonyolítom a saját életemet is, de már mindegy. :)
A könyvtárazás-vásárlás után Rolival elvittük a kutyákat az állatorvoshoz, akiknek már lassan három hete aktuális lenne az éves veszettség elleni oltás. Szegény Freddy, annyira túlhevült, hogy csak zihált, kaptam is furcsa pillantásokat miatta. Biztos azt hitték, arra készülök, hogy megöljem szerencsétlen kutyát, nem tudják, hogy ez bizony a fajtájára nagyon is jellemző. De ettől függetlenül (vagy lehet, hogy épp ezért) meglepően konszolidáltan viselkedett, nem húzott, nem ugatott meg minden kutyát, nem acsargott. Az oltást megkapták, a körmüket is levágták, megvettem nekik a féreghajtó tablettákat is, és már jöhettünk is haza.
Patrik megírta az emelt földrajz érettségit ma, azt mondta, nem volt vészes. Én nem tudom miből van ez a gyerek, de még eddig csak a matek után hallottam tőle azt, hogy ott azért voltak nehéz feladatok, minden másra azt mondta: "nem volt vészes.".
Még négy szóbeli, és vége. de addig azért van ideje pihenni.
Az meg most tök jó érzés, hogy még három egész napot itthon lehet lenni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése