2018. ápr. 14.

Nem azért...

.. de akkor most itt akár lehetne az is, hogy elég. Nem szeretném, ha megismétlődne az a két évvel ezelőtti szeptemberi jelenség, de minden jel arra mutat pedig, hogy de, meg fog.
Akkor volt nálunk egy törött kezű gyerek, egy beállt derekú gyerek, és volt egy, akin furcsa kiütések jelentek meg.
Most van egy törött lábú gyerekünk, egy egészséges gyerekünk, és egy, akin furcsa kiütések jelentek meg.

Nagyjából ugyanaz a szitu, mint akkor volt. Azt remélem, hogy a harmadik ezúttal egészséges marad, és nem pedig holnap történik vele is valami.
A kiütések rejtélyesek és a semmiből érkeztek most is, mint akkor. Nem evett semmi különöset, nem volt a napon, nem fetrengett a földön/fűben, nem csípte meg semmi. Az egyetlen talán, amit másképp csinálunk most, mint az elmúlt hónapokban, hogy már kint száradnak a ruhák. Na mindegy.. hétfőig ki kell húznunk, akkor majd megyünk a bőrgyógyászatra, megmutatjuk. (bár két éve sem derült ki, hogy mitől van)

A nyelvvizsga lezajlott, megoldottuk, mindenki akkor és ott volt, ahogy megbeszéltük. Patrik nem találta nehéznek, szerinte jól sikerült, de majd meglátjuk egy hónap múlva. Elfáradt nagyon, ami nem is csoda, mert reggel fél kilencre mentünk, fél kettőkor itthon volt egy órát kb., majd visszavittük még a szóbelire, ahol fél hatkor végzett. Hosszú nap volt.

7 megjegyzés:

  1. Vincének is hasonló volt a kiütése(már amennyire kép alapján leszűrhető), vírus okozta. 6 hét a lefolyása, Cetirizin+Cataflam.SOTE Gyerekklinikáján állapították meg.

    VálaszTörlés
  2. Nem semmi, tényleg elhiszem, hogy most már elég! Már tegnap is akartam írni, hogy nagyon ügyesek vagytok, mindent megoldotok, itt Patrikra gondolok elsősorban, aki amúgy szerintem egy hős - így a nyelvvizsga után meg főleg :) !

    VálaszTörlés
  3. Mi ez csalánkiütés? Marcinak arra fenistilcseppet adtak.

    VálaszTörlés
  4. Csalánkiütés szerű valami, de fogalmunk sincs mitől lehet. Össze-vissza vándorolnak rajta, egyik helyről eltűnik, másikon még nagyobb területen jön elő. Elképesztő volt ma estére már a teljes bal kezén ott volt egy ilyen vörös izé. Félelmetes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marcinak is így volt. Akkor azt mondta az orvos, hogy pár nap alatt elmúlik, és így is volt. Ahol először kijött, ott látszódott, hogy múlik, de terjedt tovább, sokkal csúnyábban. De a Fenistil cseppre elmúlt.

      Törlés
    2. Ja , és szerintem neki mosószerre/öblítőre jött ki.

      Törlés
  5. Flóránka kétszer is volt ilyen, kapjon antihisztamint és calcimuscot, mindkétszer magára a vírusra volt a gyerek allergiás ami épp bene tombólt, csak más látható jele nem volt.

    VálaszTörlés