2018. jan. 13.

Rendszerek

Szemezgetek már egy ideje a mindenféle rendszerező módszerrel, mert van belőle bőséggel. Kapom Via hírleveleit, az ő oldalán is olvasgatok, meg egy csomó minden mással is szembetalálkoztam. A bullet journal is szimpatikus, meg vannak ezek az online naptárak, kreatív naplók, azokba is belenéztem már. Az biztos, hogy még nem értem meg semmire sem egészen, mert még semmi mellett nem tettem le teljesen a voksomat, nem érzem azt, hogy mindenáron ki kell próbálnom.
Ebben egészen biztosan benne van az is, hogy van bennem egy kis ellenállás ezek iránt a dolgok iránt, amit nem is tudok jól megfogalmazni, hogy mi is pontosan. Kicsit olyan érzés, hogy ettől megint csak veszítek abból, ami miatt én magam vagyok én, miszerint minden nap csak azt csinálom, amihez kedvem van, meg amire időm jut. Persze, tudom, a bullet journal ad azért bőven szabadságot is.
Szóval ez olyan, hogy jó is lenne valami rendszer, meg nem is. Pedig egyébként meg szeretem a rendszereket, és nem is esik nehezemre rendszerekben gondolkodni. De lehet, hogy csak akkor megy jól, ha nem magammal kapcsolatban kell ezt tennem. :D

1 megjegyzés:

  1. Ha a magaddal kapcsolatos rendszerekre úgy gondolsz, mint szokás/rutin? (talán az kevéssé negatív számodra) a napi/heti dolgaink nagy része átalakítható szokássá/rutinná - ezzel egy csomó energia felszabadul (nem az foglalja le az agykapacitást, hogy mikor, mit, el ne felejtsük, hova stb.) ami más kreatív/pihentető - kinek mi - tevékenységbe fordítható.

    VálaszTörlés