2018. jan. 1.

Ilyen volt, ilyen lesz

Azt mondják, olyan lesz az egész év, amilyen ez a mai nap (volt).
Így aztán egészen biztos, hogy nem lesz unalmas évünk. Folyamatosan teszünk-veszünk majd, gondoskodunk mindenkiről, utazunk, néha morgunk is majd, de könnyesre is fogjuk nevetni magunkat. Közben egész évben mosogatni fogok, és úgy lesz, hogy mindig mire épp elfogy majd minden, amit el kell mosogatni, addigra majd valaki megint arra jár, éhes lesz, és kezdődik minden elölről. :) Szóval nem lesz itt semmi gond,  minden ott folytatódik, ahol tegnap este abbamaradt. :)
Patrik az idén már külön szilveszterezett, Pestre ment bulizni a barátaival. Amikor ezt bejelentette, nem fogadtuk kitörő örömmel a hírt. Sosem szoktunk vele kötözködni, hogy hova megy, nem nagyon ellenkezünk, mert igazából értelme sem lenne, meg hát azért bizalom is van a világon. Most azonban megpróbáltuk lebeszélni. Voltak észérveink, illetve leginkább olyanok, amikből igen világosan kiderült, hogy féltjük. Nem attól, hogy ő hülye lesz, hanem hogy mások hülyék lesznek, és bajba kerül, baja lesz, akármi. Persze, nem tudtuk lebeszélni, mert ahogy mondta, szeretné kipróbálni, hogy milyen egy ilyen buli, és mikor, ha nem most? Ezzel meg nem nagyon lehet vitázni. Annyit megtett a kedvünkért, hogy a telefonjából átrakta a kártyát egy régebbi telefonba, mert erre kértük. Hogy ha valami történik, akkor azzal a kevésbé féltett telefonnal történjen, ne a mostanival. Szerintem kb. azt gondolta, hogy elmehetünk a p..csába, amikor ezt felvetettem, de megtette szó nélkül.
Fél nyolckor ment el itthonról, és csak éjfél után kb. harminc másodperccel kaptunk hírt tőle, amikor a messengeren írt nekem is, és az apjának is, boldog új évet kívánva. (és még egy szivecske is volt az üzenet végén)
Én még háromnegyed kettőkor írtam neki, hogy le ne késsék a vonatot. Nyilván nem én lettem volna, ha kibírom, pedig akkor már nem aggódtam. Nem késték le, épségben hazaért fél hatkor. Jól érezte magát, nem rúgott be (mondta előre, hogy nem fog). Arról nem nyilatkozott, hogy megy e még valami hasonlóba.
Az mondjuk szíven ütött, hogy a szalagavatós szalagját azért vette le a kabátjáról, mert azon ugye rajta van, hogy hova jár iskolába. Az iskola nevében meg benne van, hogy Felcsút, és még véletlenül sem akart emiatt konfliktusba keveredni. Nem is annyira maga a sztori az, ami szíven üt, hanem hogy alig tizennyolc évesen ezzel ennyire tisztában van.
Erik és Roli még itthon voltak, de Eriket is hívták már az idén is bulizni. Lehet, hogy jövőre már csak Roli marad velünk, és aztán szép lassan eljön az az idő, amikor újra kettesben leszünk szilveszter esténként. Lehet, hogy mi majd akkor kezdünk el bulizni járni. :D
Holnap már munka. A fiúk még egy napot lazulhatnak, de szerdán nekik is újraindul a verkli.

3 megjegyzés:

  1. A szalagos sztoribol is latszik, h milyen felelosen gondolkodott, biztos izgult o is. Belegondolni se jo, h eljon az ido, amikor majd az enyeim indulnak el bulizni... most meg csak pizsipartizunk itthon 😂.

    VálaszTörlés
  2. A szalagos sztoriban nekem az a legszörnyűbb, hogy ma ennyire átszövi egy felelősen gondolkodó 18-éves "gyerek" életét a politika, hogy egyáltalán ilyesmire kell gondolnia. Borzasztó, hogy itt tartunk. :(

    VálaszTörlés
  3. Ez a szalagos történet engem is megdöbbentett....

    VálaszTörlés