2018. jan. 7.

Fel kell kötni

Azt már most látom, hogy az idei évben minden idők legnagyobb izgalma következik ezzel a felsőfokú felvételizéssel. Múlt héten már járt egy nyílt napon a Corvinuson, az első tervek között az szerepel, hogy oda megy kommunikáció-marketing szakra. Kicsit lelombozva jött haza, mert ugyan tetszett neki minden, de irtó magas pontszámokkal dobálóztak. A szerezhető plusz száz pont megvan, ezt nem lehet már feljebb tornászni sehogy sem. Kicsit pesszimista érettségi eredményszámítással ott tart most a dolog, hogy 439 pontot számoltunk. Ami még kevés. :(
Ma azt mondta, magában kezd erről letenni, és nézelődik, mert van még, ami érdekli.
Érdekes egyébként, mert van, aki azt mondta neki, hogy politikai tanulmányokat kéne folytatnia.Van, aki szerint tanárnak kéne mennie. Őt még az olyan dolgok is érdekelnék, mint a katonai logisztika, vagy mi..
Én személy szerint a marketing vonalra szavaznék, ha számítana bármit is a szavazatom. Mert egyébként meg igen határozottan kijelentette, hogy egyedül szeretne dönteni, még akkor is, ha egyébként nyilván minden javaslatot meghallgat.
Azt javasoltam neki, hogy most, miután lassan véget ér az első félév, beszéljen a tanáraival, mondja el őszintén, hogy mennyi pont kellene neki, és kérjen segítséget tőlük abban, hogy hogy tudna jobb eredményeket elérni év végére. Azzal még talán sikerülne.
Bár.. bevallom, ezek azért őrült számok ám. Mert ez a 439 is azt jelenti, két négyese lehet csak. A matekot, és a magyart négyesre lőtte be magának. Szerintem kis szerencsével meg lehet az ötös is neki, de mégis... ha belegondolok a saját érettségi vizsgáimba, ha vért izzadtam volna, akkor sem lett volna ötösöm. (igaz, sosem voltam ilyen okos, mint ő)
Félelmetes ez az egész. Az is, hogy itt tartunk, meg az is, ami vár rá.

3 megjegyzés:

  1. Szerintem is meglehet a magyar pl. ötösre simán. Drukkolok a minél magasabb pontszámért!
    Popianyu

    VálaszTörlés
  2. Jaj benne vagyunk mi is, most épp nem tudja, hogy mit akar technikumot( amit sulykol az iskola) vag yfelvételit ( amit meg mi )... na majd az idő meghozza. Az érveik többnyire nagyon komolyak minden irányban:)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, Dius.... mi is hasonló cipőben. Zitának adott: orvosi. Az sem egy kevés pontos hely... ráadásul emelt kémián és emelt bioszon át vezet az út a sok ponthoz. :(
    Hajrá Patrik, azért a tanárok zöme jót akar az érettségizőknek.

    VálaszTörlés