2017. nov. 7.

Remélem

Van ez az évek óta tartó rendszer nálunk, hogy amikor délutános vagyok, akkor ugye megfőzök, mielőtt elmegyek dolgozni, és aztán mindenki, ahogy hazaérkezik, vagy amikor éhes lesz, melegít magának, és eszik. Jól működik, mindenki önellátó.
Ma is így volt, mielőtt elmentünk dolgozni, elkészült a krumplis tészta, és itt hagytam a tűzhelyen Rolinak és Eriknek. Patrik még velünk evett, mert csak délután ment suliba, a földrajz OKTV verseny miatt.
Most este hazajöttünk, a lábos természetesen üres volt, amit nyugtáztam. Aztán kicsit szöget ütött a fejembe, hogy vajon mindenki evett? Mert tányér csak egy volt a mosogatóban.. viszont láttam nyomokat a konyhai radiátor alatt, és a tűzhely előtt. Mintha valaki leejtette volna a maga adagját. A tűzhely előtti nyomokból látszik, hogy feltakarították. A radiátor alatt biztos nem vették észre. Aztán most eszembe jutott Roli furcsa ábrázata, amikor azt mondta, hogy elfogyott az összes tészta, és akkor fogyott el, amikor ő hazaért. Úgyhogy most kicsit elbizonytalanodtam, hogy akkor most evett, vagy nem? Vagy csak evett volna, de a padlón kötött ki? Most már ezt nem tudom meg, mert mindenki alszik.
Biztos azért éhen nem maradt, mert a nyomok arra utaltak, hogy szendvicset is ettek. Azt mindenki, vélhetően, mert három kisebb tányérral is találkoztam a mosogatóban a tésztás tányéron kívül.
De majd valamikor fény derül ám erre a rejtélyre. :) Mindig, minden ki szokott derülni.

6 megjegyzés:

  1. :-) Ezek az igazi rejtélyek!

    VálaszTörlés
  2. Dius nyomoz, a fiúk meg ha elmosogatnának, akkor nem kellene ilyeneken agyalnod:)

    VálaszTörlés
  3. Tányér nem tört, akkor teljesen egyértelmű lett volna minden. :) De ma reggel fény derült rá, hogy nem borult ki az egész, csak egy kevés belőle. :)
    A fiúk jobban teszik, ha meg sem kísérelnek elmosogatni. Kevés dologra vagyok annyira háklis, mint a mosogatásra. Az én konyhámban csak én mosogathatok. Még ha hülye vagyok is. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaj tényleg van valami szivacs fóbiád is ugye? - vagy csak úgy emlékszem? :) Nálam nyugodtam elmosogathatnka, sőt kötelező!

      Törlés
    2. Hát nálam is....:) :)

      Törlés