2017. okt. 11.

Telefonhívás

Vannak olyan hívások, amikről az ember azonnal tudja, hogy semmi jót nem jelentenek. Ilyen hívás az, amikor este nyolckor felhív a munkahelyemen az anyám. Ahogy megláttam a számot a kijelzőn, azonnal egy csomóba ugrott a gyomrom, és abban a tizedmásodpercben, ami eltelt onnantól, hogy megláttam, és felvettem, millió szörnyűség jutott eszembe, ami valamelyik gyerekkel történhetett.
Aztán pár tizedmásodpercre megkönnyebbülhettem, amikor meghallottam, hogy velük nincs semmi baj. A nagyapámat viszi a mentő mindjárt. Csak hallgattam a szavakat, hogy nem lát az egyik szemére, hogy lebénult az egyik fele, hogy nagyon fájt a feje, és már tette is le. Én meg ültem ott, és ugyan a fejemben már össze is állt a kép, és gondoltam, hogy na basszus, akkor ez vagy stroke, vagy agyvérzés, de valahogy mégsem fogtam fel, mert délelőtt még pont ugyanúgy volt, ahogy szokott. Hülye az emberi természet, mert amit a saját szemével nem lát, azt nehezen hiszi el. A nagyapámról meg főleg nehéz elhinni, mert ő aztán az összes nyolcvankét évével és minden makacsságával bármikor felmászik papucsban a létra tetejére, és minden gond és félelemérzet nélkül nekiáll akár az áram alatt lévő vezetékeket is össze-vissza kötözgetni.
Azóta már megvan a diagnózis is, stroke, ami elég nagy területet érint a ct szerint. Jelen pillanatban az intenzív őrzőben alszik, miközben kapja az infúziós kezelést. Azt nem lehet tudni, hogy jobban lesz e ettől, és ha igen, akkor mennyi idő kell hozzá, mert teljesen egyénfüggő. Azt hiszem, sok múlik azon, hogy ő mit szeretne. Remélem, hogy még van kedve és ereje küzdeni, mert akkor biztos, hogy talpra áll, és akár jövő ilyenkor megint felmegy a létra tetejére papucsban is.

10 megjegyzés:

  1. Jaj... :-( Jobbulást neki!
    (Én is kaptam egy hívást tegnap este, szinte ugyanabban az időben, szintén anyutól, bennem is megállt az ütő. És nagymamámról volt szó, aki 84 éves, de ez jó hír volt, túl volt egy műtéten...)

    VálaszTörlés
  2. Jobbulást és minél teljesebb felépülést!

    VálaszTörlés
  3. Gyógyulást kívánok neki és sok erőt, küzdést, mert ahogy írtad, nagyon sok múlik azon, hogy ő mit szeretne ...
    (Én is tegnap, meg pár nappal ezelőtt is kaptam rossz híreket ismerősről, barátról, tényleg soha nem tudni kinek hogy alakul a sorsa...)

    VálaszTörlés
  4. Jobbulást, remélem hamar felépül!

    VálaszTörlés
  5. Mielőbbi gyógyulást kívánok!

    VálaszTörlés
  6. Jobbulást kívánok neki! Nektek erőt és kitartást!

    VálaszTörlés
  7. Köszönjük szépen. Az egyik szemére elveszítette a látását, és ez már sajnos így is marad, ez nem visszafordítható folyamat. Valamennyit javult, de elég zavart, fogalmunk sincs még a továbbiakról. Ma átkerült a neurológiára, talán holnap már az ottani orvosok többet mondanak.

    VálaszTörlés
  8. Mielőbbi gyors gyógyulást kívánunk!

    VálaszTörlés