2017. szept. 16.

Mennyi is?

Nem kène foglalkoznom sem vele, de mègis azt teszem. Hetekkel ezelőtt történt pedig már, hogy valaki azt mondta nekem, hogy olyan ötven èvesnek nèz. Fogalma sincs arról, hány èves vagyok, ès nem is olyan valaki, akinek bármiben is meghatározó lenne a vèlemènye. Mègis, ijesztően mèly nyomot hagyott bennem ez a mondat. Azóta folyton azon kapom magam, hogy vizsgálgatom az arcom a tükörben, ès nèzem a ráncaimat. Nèha szomorúan meg kell állapítanom, hogy bizony, rèmesen öregnek tűnik az arcom, mert tènyleg ráncos a szemem környèke, amikor fáradt vagyok, akkor mèg hangsúlyosabban, mint egyèbkènt.
De èn azèrt látom azt is a saját arcomon, de leginkább a ráncoktól körülölelt tekintetemben, hogy tulajdonképpen alig húsz èves vagyok csak, mert mèg mindig tudok úgy vágyakozni, mint akkor. Ez legalább nem változott.

4 megjegyzés:

  1. Hááát, én mondjuk nem láttalak még élőben, és itt is egy-két képen, de az 50 elég erős túlzás. Szerintem maradjunk az utolsó bekezdésben írtaknál!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Dius! Vicces volt olvasni így, hogy novemberben 50 leszek és nagyjából le...-om. Bocs. Általában nem néznek ennyinek, és nem is érzem. Fontosnak meg egyáltalán nem fontos. Inkább csak furcsa, hogy lettem én ennyi? Talán azért is van ez, mert a legkisebb fiam még csak 11 éves, és nincs idő punnyadni mellette. Aztán még egy idézet jut erről eszembe és küldöm neked szeretettel: "Akit szeretnek, sosem öregszik meg, szerelmese szemében mindig tizenhét éves marad, és kócos haját, könnyű, nyári ruháját ugyanaz a barátságos szél borzolja egy életen át, ami akkor fújt, abban a végzetes pillanatban.
    Szerb Antal
    Boldog szerelem

    VálaszTörlés
  3. Általában én is lesz.rom hány éves vagyok, de azért van, ami mellbe vág. :D
    Köszönöm szépen az idézetet, nagyon jól esett. :)

    VálaszTörlés