2017. szept. 1.

Kezdődik az őrület

Még csak az első nap telt el, a nappaliban a dohányzóasztalon máris több könykupac vár csomagolásra, van, akinek már van órarendje is, van, akinek még nincs.
Erik napja volt nyilván a leginkább izgulnivaló mindannyiunk számára, aki végül mégis- felnőtt férfi módra- elegánsan megköszönte, de elhárította a felajánlott kíséretet, és egyedül ment. Egyenesen a templomba, merthogy ott volt az évnyitó. :) Ilyenben még nem volt része, és bevallom, roppant kíváncsi lettem volna rá, hogy milyen is volt ő ott. Ahogy azt is szerettem volna látni, amikor először találkozott az osztályfőnökével. Akiről tegnap óta tudjuk, hogy úgy hívják: Johanna nővér. Igen, valóra vált a "rémálma", és rögtön egy apáca lett az osztályfőnöke, de nekem már tegnap szimpatikus volt, amikor a tankönyvekkel együtt átadták az üzenetét is, ami valahogy így hangzott. "Kedves Szakgimnazista! Örülök, hogy átvetted a tankönyveidet. Holnap reggel 7:50-kor találkozunk a templom előtt. Kérlek, ünneplőben gyere! Jelölj be a facebookon, hogy hozzá tudjalak adni az osztálycsoporthoz (és itt a név, amit keresni kell)." És egyébként is többször láttam őt az iskolában, amikor előfordultunk ott, és nekem szimpatikus volt, mert mindig mosolygott.
Mára is jutott kedves meglepetés tőle, apróság, de mekkora gesztus.. az ellenőrzőt úgy osztotta ki, hogy a neve mellett van egy pecsétszerű valami egy "E" betűvel. :) Egyébként az osztályukba 34-en járnak, a két szakgimnáziumi képzés egy osztályba került, egyik fele informatikát tanul, másik fele vendéglátóipari vonalon működik. Lesz is tizennégy informatika óra így hirtelenjében.
De a legjobban árulkodó dolog a mai napról, hogy egyetlen panasz sem hangzott el Eriktől. Semmire és senkire. Úgyhogy jó a kezdet.. csak el ne kiabáljam. :)
Patriknak még nincs órarendje, csak tankönyvei, gondolom az órarend minden elképzelést felül fog múlni. Azt meg máris utálja, hogy az idén heti hét német órája lesz.,(elvileg abból is kéne érettségizniük az idén.. de hogy abból mi lesz, mindenki igen hadilábon áll vele) már megint új tanárral. :D
Rolinak nagyjából ott folytatódott minden,ahol tavaly abbamaradt. Nehezen, de majd csak elfogadom, hogy fejlődésnek itt nyoma sincs, semmilyen irányban. Lettek neki is új tanárai, a történelmet is más fogja tanítani, és magyarból is másik csoportba kerül. Az idén már neki is lesz nulladik órája, természetesen tesi..
És az idei év nagy újdonsága, hogy ezúttal nem hárman, hanem négyen járnak iskolába, mert Balázs is tanulásra adta a fejét. :) Ahogy hallottam egy nálam tanultabb és bölcsebb embertől, úgy gondolom én is, hogy "leborulok mindenki előtt, aki munka és család mellett is bevállalja még a tanulást, mert ilyenkor igazán nagy dolog helytállni".
Amúgy meg majdnem irigylem is őket, mert most úgy jártam, hogy kilógok a sorból, és csak én nem tanulok.. még szerencse, hogy három tréningre is megyek még az idén, és az is valami ilyesmi lesz. :)

Már csak 179 tanítási nap, és kezdődik a nyári szünet. :)

5 megjegyzés:

  1. Hát akkor hajrá a fiúknak! És Balázs mit tanul?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. :) Igazából csak papírt szerez arról, amit évek óta csinál. :)

      Törlés
  2. kitartás mindenkinek, meg sok-sok pozitív energia :-) várom majd a tréningbeszámolókat is, Balázs meg csak nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. :) Mindenképpen be fogok számolni róla. Lesz munkahelyi stresszkezelés, konfliktuskezelés, és időgazdálkodás. :) Balázs: de bizony. ;)

      Törlés
  3. A témákra emlékeztem, azért (is) várom mjad a beszámolódat (eléggé a szakmámba vágnak). Balázsnak is sok sikert!

    VálaszTörlés