2017. aug. 13.

És megint a migrén

Néha elgondolkodom azon, hogy vajon mikor jön el az a pont a fejfájásaim kapcsán, amikor azt mondom, most van végképp elegem, és mindenképpen, bármi áron tudni akarom, hogy mitől van. Persze, így a negyven küszöbén kézenfekvő módon rögtön a hormonjaimra fognák, és akár még hihető is lenne, mert annyit magamtól is tudok, hogy erre is figyelni kell, és igen, találok összefüggést a rettenetes migrénes rohamok között a hormonjaim működésével. De ugyanígy találok összefüggést a hidegfronttal is, de a melegfront is hozott már szörnyű fejfájást. Nincs egyetlen megragadható pont sem, amire azt mondhatnám, hogy na, ez az.. mert ha lenne, azt már rég tudnám, és rég kerülném. Egy jó darabig figyeltem magam fejfájásügyileg, és gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy sokat aludtam, vagy keveset, hogy mennyit és mit ettem, vagy ittam, hogy milyen az időjárás, vagy épp a ciklusom melyik részén tartok.
Voltak már arra irányuló próbálkozások, hogy megfejtsük az okát. Ennek kapcsán szóba jött már kismillió diagnózis, amit aztán rendre megcáfoltak, vagy elhessegettek, vagy szimplán csak "okafogyottá" vált. A nyakcsigolyáim el vannak meszesedve már tizennégy éves korom óta, ez is okozhatja.
Azért jó lenne, ha valaki megmondaná a tutit, az biztos. Mert nincs az a fájdalomcsillapító mennyiség, amit ne lennék képes magamba tömni, és mégis kitartóan és rendületlenül fáj. Mondjuk az sem lenne egy utolsó dolog, ha tudnám, kihez is kéne fordulnom (valaki, akinél még nem jártam)

Ez ma akkor megint egy fájdalomról rinyálós poszt lett, és ebből úgy tűnik, hogy egész hétvégén csak itt keseregtem, hogy itt fáj, meg ott fáj, pedig nem. Csak így estére lett elegem megint ebből a folyamatos fájásból..

2 megjegyzés:

  1. Kedves Dius! En is rettenetes fejfajos vagyok. Kethetente volt 24 oran at tarto, mozdulatlanul fekvos migrenes idoszakom. Mindent kiprobaltam. Akupunkturat is, pedig abban nem is hiszek. Mara visszaszoritottam a migrent 5-6 hetente egy alkakomra ugy, hogy sima gyogyszerrel elviselheto es dolgozni tudok mellette,azaz nem kell fekudnom. Igy is minden nap faj a fejem, de ez szerintem az idojarastol van, nem fog soha elmulni, de gyogyszerrel ez birhato. A migrenen a sport segitett. Heti 3 torna minimum kell hozza, de rohamos javulast hoz. Sokat iszom es probalok figyelni az etkezesre. Csak ez segit, de ez tenyleg. Nekem is elegem van a fejfajasbol, mert az eletminosegem rontja. En pedig azt nem akarom.

    VálaszTörlés
  2. Nekem hatalmas változás volt amikor elhagytam a fogamzásgátlót és igen, a sport sokat jelent és az ivás! így is elég sokat fáj a fejem, de 1 tasak Flector+ 1 no-spa elmúlasztja többnyire.

    VálaszTörlés