2017. aug. 31.

Épphogy

Úgy elröppent ez a nyár, és vele együtt az iskolamentes napok, hogy csak kapkodom a fejem, és nem is akarom elhinni, hogy holnap már szeptember van, és ezzel együtt máris megkezdődik a tanítás. Nem hiányzott egy kicsit sem, egyetlen egyszer sem gondoltam, hogy de jó lenne, ha suliban lennének a gyerekek.
De nincs mit tenni, holnap mindenkinek menni kell. Furcsa lesz, az biztos. És eltart majd egy darabig, amíg mindenki visszarázódik, vagy inkább belerázódik a hétköznapok új rendjébe. Erikre nagyon furcsa középiskolásként gondolni, mint ahogy abba is nagyon furcsa belegondolni, hogy Roland már hatodikos lesz. Azt meg még most nagyon el sem merem képzelni, hogy lesz itt ebben a tanévben szalagavató, lesz sok-sok gondolkodás, és pontszámolgatás, meg mindenféle felvi.hu-n tájékozódás, mire majd eldől, hogy akkor melyik főiskola/egyetem melyik szakára is fog Patrik jelentkezni.

Kívánom, hogy minden kis elsős, aki holnap megy életében először izgatottan iskolába, kapjon olyan tanító néniket, akik majd megszerettetik vele a tanulást, és ettől olyan iskolás éveik lesznek, amire mindig szívesen gondolnak majd vissza.
Kívánom mindenkinek, aki most kezdik a középiskolát, nem kevesebb izgalommal, mint amikor kicsi elsősként ment először, hogy szeressék a helyet, amit választottak, és próbálják meg átérezni, mennyi minden múlhat azon, hogy mennyire veszik majd komolyan ezeket az éveket.
Kívánom minden nyolcadikosnak, hogy könnyedén essen túl a felvételin, és sikerüljön bejutni a kiszemelt iskolába.
Kívánom minden idén érettségizőnek, hogy legyen elég erejük és kitartásuk mindenhez, ami rájuk vár.
És kívánom minden újrakezdőnek, hogy higgyék el magukról, meg tudják csinálni.

És persze, kívánom minden szülőnek, hogy a tanév a lehető legkevesebb idegeskedéssel és a lehető legtöbb büszkeséggel teljen el.

És végül.. szívből kívánom annak a kis másodikosnak, aki holnap még nem tud iskolába menni, de egyébként egy hős, hogy amikor túl lesz a megpróbáltatásokon, megint legyen olyan fantasztikusan ügyes és okos, mint amilyen elsős korában volt. :)

6 megjegyzés:

  1. Köszi, Dius! :) Nektek is ugyan ezeket. :)

    VálaszTörlés
  2. Csak jót nektek a sulis napokra és egyébként is!
    Egyébként nekem nem esik nehezemre Vióra gimisként gondolni, már csakis ott tudom elképzelni az én nagyszájú nagylányomat. Az érettségi meg a felvételi pedig ne is mond, beleborzongok,hogy mennyi mindenről még fogalmam sincs és rá kell jönnünk és meg kell tanulnuk,ijesztő! - Aztán a többiekkel majd ez már rutin lesz:)

    VálaszTörlés
  3. Jajjj, Dius!!! Már a közepénél is sírtam, pedig az utolsó bekezdésedet még nem is olvastam...
    KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNJÜK!

    Nektek is, és a srácoknak is sikeres új tanévet kívánok! Patriknak kitartást a sok tanulához, Eriknek pedig remélem bejönnek a számításai, és végre a helyére került :-) Rolandnak pedig legyenek vidám hatodikos napjai!

    VálaszTörlés
  4. Koszi, az elso nap meg tetszett neki. A Tanito neni is aranyosnak tunik. De majd idovel derul csak ki h tenyleg milyen.

    VálaszTörlés
  5. Koszi, viszont kivanjuk!!!
    Felvi.hu?Szalagavato??? Az lehetetlen...😉Popianyu

    VálaszTörlés