2017. júl. 9.

Minden kívánságom így...

Legyen szó melegről, nyaralóidőről, legyen szó hajókról.. minden kívánságom így teljesüljön, mint ezek. :)
Ma, a Balaton átúszás meghozta nekem azt az elképzelhetetlen boldogságot, hogy láthattam a két, szívemnek nagyon kedves hajót együtt, egy kikötőben, váltani egymást. Az a látvány, ahogy ez a két csoda itt volt, ebben a kis kikötőben, mindent megért. Nem tudom tényleg, hogy mi ez a nagy rajongás bennem ezek iránt a hajók iránt, de simán bármeddig ellennék azzal is, hogy nézhetem, ahogy ki-be járnak a kikötőben. Szóval, a Balaton átúszás kapcsán itt járt Bogláron a Szent Miklós is, ami a Szigliget nagytesója, és ezzel már önmagában is kiérdemelte nálam a szívem másik csücskét. Nem tudom volt e már valaha is itt, ebben a kikötőben, mindenesetre fenséges látványt nyújtott. A legfenségesebbek együtt voltak, amikor Szent Miklós épp elmenőben volt már, a Szigliget pedig érkezett. Végigfotóztam az egészet, és annyira örültem neki, hogy délelőtt úgy mentem a strandra, hogy nem fürdeni készültem, hanem zsebre raktam a telefonomat. :)

A Szent Miklós érkezik, a Füred távozik

A Szent Miklós a balatonboglári kikötő "bejáratánál"

A Szigliget váltja a Szent Miklóst

Animáció a Szigliget érkezéséről (a google asszisztens csinál nekem ilyeneket)
A délutáni strandolás közben végignézhettem még egyszer ugyanezt immár telefon nélkül is, hogy jól belém tudjon égni minden pillanat. Nem is fogom elfelejteni, az egyszer biztos.
Azt csak remélni mertem, hogy nem utoljára láttam az idén a kedvenc hajómat.
És tessék.. estére valóra vált az álom, mert amikor a kikötőbe igyekeztünk banános-nutellás óriás palacsintát enni, akkor egy oldalpillantással megállapítottuk, hogy "jön a Szigliget". Muszáj volt megvárnom, hogy kikössön, minden pillanatát ki akartam élvezni, és meg akartam örökíteni.




Végre a helyén van. És remélem, hogy itt is marad. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése