2017. júl. 1.

Fürdőruha saga

Végtelen fejezetekkel rendelkező sztori, ami már tavaly kezdődött tulajdonképpen. Már akkor is nagyon időszerű lett volna lecserélni az évek óta "nyüstölt" (az engem ismerők tudják azért, hogy mit is jelent az én esetemben ezt a szót használni egy bikinire) darabra. Mit szépítsük, az idő, és leginkább a napfény erősen kikoptatta a színét, meg hát meg is nyúlott már egy kicsit, emiatt aztán olyan, mintha nagy lenne rám.
Nos, tavaly épp eleget sztoriztam róla, hogy hogyan nem sikerült vennem. Akkor azért, mert nem tetszett egyik sem, amit láttam. Egyik sem volt az, amire azt tudtam volna mondani, hogy na, ez az.
Az idén épp ezért szentül elhatároztam, hogy kicsit kevésbé leszek merev gondolkodású e téren, és megnézek más színűeket is, mint a rózsaszín. Meg is néztem. Ma két üzletben próbáltam vagy négyfélét. Jó, hát rózsaszínek voltak, de minden másban azért próbáltam kompromisszumot kötni. De hiába minden.. az a méret, ami elvileg a méretem lenne, mert egyébként is ekkora melltartót hordok, nagy volt rám. A bugyi része egyenesen akkora, hogy csomót kellett volna kötni rá, hogy rajtam maradjon. Az eggyel kisebbnek az alsója kicsi, a felsője még mindig kicsit nagy. Sebaj, gondoltam, külön van a felső meg az első, akkor lesz a felső még egy mérettel kisebb. Nos, az meg annyira kicsi, hogy a hátamon is mindenféle hájrétegek jelentek meg a pántok alatt-között. Majdnem sírva is fakadtam a próbafülkében a látványtól.
Amúgy is. ezek a próbafülkék kikészítenek. Hogy direkt olyan világítás van bennük, hogy az ember abban a szűk kis fülkében még inkább szembesüljön minden hibájával abban az egész alakos tükörben.
Az, ami eleve úgy volt, hogy egy méret az alsó és a felső, már kapásból hamvában holt ötlet volt, pedig az a mintás tetszett volna leginkább.
Szóval.. nem tudom, hogy az idén lecserélem e azt az ezeréves darabot, vagy még mindig abban fogok nyaralni. Jelenleg nem sok reményt fűzök, hogy sikerrel járok majd. :D De nem adom fel már a nyár elején. :)

8 megjegyzés:

  1. Ne is mondd, én is készülök fürdőruhát venni...csak halogatom, halogatom...

    VálaszTörlés
  2. A próbafülkék tükrei engem is minden alkalommal kiborítanak, tényleg direkt úgy vannak megvilágítva, hogy ha belenézek, egyből elmegy a kedvem az élettől. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Mintha vásárolni is csak a tökéletes testű nők járnának.. Pedig..

      Törlés
  3. En mindig haromszog alakul felsot es olyan alsot veszek, ami oldalt megkotos. Igy talalok megfelelo meretet. Es tescoban szoktam venni, mert sok penzt furdorucira nem vagyok hajlando adni. 5000 a nagyon max. De most 15ooert vettem ott egy felsot es egy regi fekete alsomat fogom hozza hordani. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt, ami most selejtezésre lenne ítélve, a tescoban vettem. Most is kerestem ott, mert alapjáraton én sem vagyok az a fajta, aki szeret sok pénzt áldozni erre a célra, de sajnos vagy a méretemben nem volt (csupa d kosaras, ami nekem akkora, hogy még valaki befér mellém :D), vagy rettentően előnytelen volt a fazon. (például ez a háromszög alakú felső rajtam nevetségesen néz ki)

      Törlés
  4. Próbálkoztál már a Balatonnál?
    Meglepő, de ott a strandok melletti sátras árusoknál nagyon jó árban (4-6eFt-ért) lehet kapni kifejezetten jó bikiniket is. (És rózsaszínű is szokott lenni)
    Boszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mostanit az egyik balatoni tescoban vettem. Tavaly nézelődtem az ilyen-olyan árusoknál, talán próbáltam is egy-kettőt, de ott is méretgondok voltak. Pedig esküszöm nem vagyok ennyire ortopéd fazon.

      Törlés