2017. máj. 21.

Vasárnap

Ma délutánra végre sikerült valamelyest visszanyerni a régi formámat, ami ugyan messze van már attól, ami valaha volt, de nyomokban még előfordul itt-ott némi régi Dius. :)
És ma még akadt némi e-onos kihívás is az életemben, mert történt, hogy főzés közben egyszer csak elaludt a led lámpasor a munkapult fölött. Első pillanatban morogtam, hogy na, marha jó, ez is csak ennyit bírt.. de aztán már vissza is szívtam, mert nem csak a led nem világított, hanem kb. a lakás egynegyedében nem volt áram. Egy csomó konnektorban, meg lámpában. A következő gondolat ugye az volt, hogy akkor a szél a ludas.. majd visszajön a hiányzó fázis. Furcsa volt ugyan, hogy nem az hiányzik, ami azért néha eltűnik..de mit lehet tudni ezeknél az áramos dolgoknál. Egy fél óra telt el így, közben hosszabbítókkal megoldottuk az áramkérdést, mert többek között a modem is érintett volt, internet nélkül meg ugye nem élet az élet már.. :) Balázs felhívta az eont, bejelentette a hibát, majd ment minden a szokásos mederben. Ő a fiúkkal délután meccsre ment, nekem ezúttal sem kedvem nem volt (ez a tegnap esti meccs, ez jó sok kedvemet elvette), meg egy csomó házimunka is várt rám, így Rolival maradtunk. :)
Épp végeztem a porszívózással és felmosással (röpke másfél óra az egész lakás), amikor megérkeztek az eonos emberek. Ugye a villanyóránál kezdtek, ahol első blikkre minden rendben volt. Na, itt kezdtem aggódni, hogy de jó, megint rám vár egy csata, mert a probléma itt van, ők meg nem találnak semmit. Aztán erősebb kutakodás után kiderült, hogy az egyik automata félig lent volt. (wtf?) Újraindították, majd szóltak, hogy na, akkor most nézzem meg, már biztos jó. Megnéztem, nem volt az. Nem nagyon hitték, de megkérdezték, hogy akkor megnézhetik itt fent? Megengedtem, mert a nevelőapám jól ismerte az egyiket, meg ő egyébként is jó fejnek tűnt. Idefent beletelt egy jó időbe mire ráleltek a hibára. De ha már megvolt, akkor meg is csinálták.
És amennyire jófejnek tűnt az ember, annyira az is volt, mert megcsinálta, és azt mondta, rendben is vagyunk, további szép estét. :) Na, remélem, hogy nem is fognak kiszámlázni majd eonék semmit sem, de ezt nyilván meglátjuk. :)
De kihívás teljesítve. :)
És rend is van, meg tisztaság is, a szennyestartó is üres, a ruhák a szekrényben.. mi kell még? Holnap meg hétfő helyett rögtön csütörtökkel kezdek. :)

2 megjegyzés: